Vacaturesite top 10: Kleine groei

Vacaturemonitor Deze week een zeer bescheiden groei; van 110.000 naar 111.000 nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken. Niet bepaald een indrukwekkende voortzetting van de groei die verleden week nog kon worden gemeld.

En dat heeft vooral te maken met de lage cijfers van twee weken geleden. Daarom durf ik alvast te voorspellen dat de volgende week een aanzienlijk grotere groei zal laten zien. Anders eet ik mijn hoed op (die ik overigens eerst zal moeten kopen).

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

week 35 - 37

Nationale Vacaturebank (-0,1%) en Werk.nl (-0,3%) laten een daling zien. Monsterboard blijft gelijk aan vorige week en Totaljobs (+0,6%) laat een fors herstel zien.

In de middenmoot laat Vacaturekrant (+0,4%) een forse groei zien terwijl Jobbingmall gelijk blijft. JobTrack (-0,1%) verliest licht.

Bij de kleine sites blijven Bouwvacatures en Content onveranderd; Intermediair (-0,2%) verliest wat en daalt naar plaats 10.

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:

week 12 - 37

Monsterboard lijkt zich te settelen rond de 10% terwijl de daling van Nationale Vacatuerebank wat lijkt af te vlakken. Het aandeel van Totaljobs gaat nog wat teveel heen en weer om daar iets zinnigs over te zeggen.

Werk.nl blijft keurig in de bandbreedte tussen de 5% en 10% hangen; de dip met als dieptepunt week 28 is ongetwijfeld een artefact van de verzamelmethode van JobFeed.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment