Crowdsourcing

Steeds vaker bedenken niet de eigen medewerkers, maar internetters een nieuw product of marketingcampagne. TNT, Nuon, Nationale Nederlanden en de Rabobank zijn Nederlandse bedrijven die doen aan crowdsourcing, het uitbesteden aan de massa.

Het Wikipedia model
Dat model van samen bouwen is ontstaan in de computerwereld. Zo is besturingssysteem Linux tot stand gekomen door gezamenlijk werk van duizenden programmeurs uit alle delen van de wereld.

Er is ook een belangrijk verschil met het Wikipedia model. Bedrijven betalen bedenkers van goede ideeën. Bij Battle of Concepts doe je afstand van het intellectueel eigendom. Maximale leeftijd op Battle of Concepts is 30. De site is namelijk opgezet om studenten in contact te brengen met bedrijven.

Crowdsourcer M/V
Professioneel crowdsourcer worden? Het gaat meestal om mensen met een passie die die passie niet kwijt kunnen in hun dagelijkse werk. Dat het werkt bewijst Wikipedia waarin de internettende mensheid.

Geef een reactie