Monsterboard pikt 2 landjes minder

Logo Monsterboard Een half jaar geleden beschreef ik hoe Monsterboard aan landjepik deed door haar vacatures via andere sites onder de aandacht van werkzoekers te brengen. En die andere sites waren Werk.nl, Funda en Marktplaats.

Dankzij deze publiciteit zijn de vacatures ondertussen al geruime tijd van Werk.nl verdwenen. Gelukkig maar, want daar was echt huilen met de pet op. Al was het alleen al omdat de vacatures niet eens leesbaar waren.

Maar ook de ervaring op Funda was bepaald geen pretje. Je kreeg namelijk onder meer vacatures van Monsterboard te zien als je op een kaart het woningaanbod bekeek:

GoogleMaps met woningaanbod en vacatures

En in bovenstaand voorbeeld klopte er ook nog eens helemaal niets aan de getoonde vacatures. Allereerst toont de kaart een stukje Wassenaar; terwijl de vacatures in Rotterdam zijn gelocaliseerd…

En verder is de prijs van het getoond huizenaanbod in de miljoenen. Niet echt iets voor een Scandinavian Account Executive

En dat leidde mij toen tot de volgende vraag:
Waarom heeft Funda ingestemd met deze kaartvervuiling (los van de zak met geld)? Want is het niet een denkfout van epische proporties dat mensen eerst naar een ander huis op zoek gaan en dan pas naar een nieuwe baan?

Het lijkt er nu sterk op dat Funda zich verbolgens ook deze vraag heeft gesteld. Want zo ziet dezelfde locatie er vandaag uit:

Huizenaanbod op kaart

Wat een verademing! Ik zie alleen maar (onbetaalbare) huizen! Een geen paarse Monsterboard ‘oogjes’!

Monsterboard pikt dus nog een landje minder!
En dat betekent dus dat Monsterboard ook bij Funda van de kaart is verdwenen.  En blijft alleen nog Marktplaats over. En daar klopt de samenwerking wel. Vooral omdat Marktplaats een veel betere functionaliteit biedt voor het zoeken van vacatures dan Monsterboard zelf…

Overigens is Monsterboard niet helemaal van Funda verdwenen, want als je een woning bekijkt zie je dit:

image

Aan de rechterkant een banner van Monsterboard. Nou, daar zal niet veel op gedrukt worden; en het is tenminste niet zo overheersend als die stomme oogjes. Overigens wel even zinloos; maar dat terzijde…

Geef een reactie

3 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Martijn:
  Recruitment Toolbox is zeker geen regeerder van RecruitmentMatters 😉

  En volgens mij is Zoekmijnbaan niet van Recruitment Toolbox, maar is het een partner.
  En ik ben net zo benieuwd wanner Zoekmijnbaan eindelijk het daglicht gaat zien. Ben alleen gestopt met mijn adem in te houden, want ik werd wel heel erg paars…

 • Martijn
  says:

  Het schijnt dat Funda hierin een nieuwe partner heeft gevonden, te weten de Recruitment Toolbox. Waarschijnlijk kunnen ze dit zelf beter toelichten want zelf zijn ze ook fanatiek lezer en regeerder van Recruitment Matters zoals ook op hun site valt te lezen. Linked overigens direct naar een “leuke” discussie, wat nu niet direct de meest positieve reclame voor ze is.

  P.S. hoorde gister overigens dat zoekmijnbaan (van de recruitment toolbox) begin oktober “live” gaat, dat was eerder nog eind september en daarvoor augustus, voorafgegaan door juli….ben nog steeds erg benieuwd en de verwachtingen nemen met de maand toe.