VNU komt met iets nieuws: een online referral programma…

Logotype Jobadvisor Jawel, ik kon het bijna niet geloven. Maar het is echt waar! VNU komt nog deze maand met een eigen online referral programma: JobAdvisor.

En ik dacht nog wel dat Nederland vol was voor wat betreft online referral programma’s. Maar als Wegener Spotajob koopt moet VNU blijkbaar ook iets vergelijkbaars hebben?

Overigens is er niets geheims aan JobAdvisor. Alleen heeft VNU er voor zover mij bekend geen ruchtbaarheid aan gegeven. Ik struikelde erover; op RecruitmentToolbox:

Live in september 2008: Premium referral site van VNU Media

Daar staat ook nog het volgende:

Wat JobAdvisor uniek maakt is dat de vacature, naast op www.jobadvisor.nl ook actief wordt gepromoot op topsites zoals Tweakers, Emerce, Computable en Frankwatching.

Heb jij het ook gezien? Het staat er echt: Frankwatching. Van Frank Jansen dus; één van de initiatiefnemers achter Friendhunter. Dat lijkt me dus wat minder waarschijnlijk, maar onmogelijk is het natuurlijk niet.

Overigens geeft het logotype van JobAdvisor het al aan; de site is gebaseerd op Zubka. Het krijgt wel een eigen look and feel; en qua functionaliteit zal er ook nog het nodige veranderen.

Het heeft overigens nog weinig zin om op Internet naar JobAdvisor op zoek te gaan. Er is een holding page die, geheel in lijn met NUwerk en Zoekmijnbaan, een mistsluier over de nog te presenteren site heen legt.

En deze sluier is wel heel erg dik; want er valt bijna niets te zien. Wat ongetwijfeld de bedoeling is. Het enig wat ik goed kon onderscheiden was het idiote puzzelstukje van Zubka. Ik hoop maar dat het een luchtspiegeling zal blijken te zijn.

Geef een reactie

5 Comments