ANWB: strenge eisen aan je CV

Voor Digitaal-Werven evalueren wij vele websites van grote bedrijven en belangrijke organisaties in Nederland. De ANWB is natuurlijk een ‘household name’ en heeft vorig jaar ook behoorlijk wat campagne gevoerd voor nieuwe medewerkers. Onder andere met de TV commercial ‘dus jij denkt dat je verstand van auto’s hebt’? Daar wilde ze meteen mee aangeven hoge eisen te stellen aan hun personeel. Ze stellen ook hele strenge eisen aan je CV, die wel een beetje vreemd zijn.

Want solliciteren bij de ANWB brengt een extra eis aan je CV met zich mee. Niet inhoudelijk, maar in het formaat waarin je mag solliciteren. Het sollicitatiescherm op zich ziet er niet vreemd uit. Hoewel men veel dingen vraagt die ook in een normaal CV staan (en er geen CV extractie op de site is), is dit niet ongewoon.

Maar wanneer je dan je CV upload krijg je het volgende scherm te zien.

En dat is bijzonder, omdat we een word document probeerde te uploaden. Dan maar in PDF.

Helaas, dezelfde foutmelding.

Uiteindelijk is het wel gelukt. We hebben onze word CV namelijk teruggebracht naar een word 6.0 document. U weet wel, de versie van word die onder windows 95 gebruikt werd. En toen werd de CV wel geaccepteerd door het systeem.

Dat een organisatie geen docx bestanden (de aller nieuwste word versie, die niet compatible is met enig ander programma) accepteert kan ik begrijpen, hoewel Marc dit waarschijnlijk onzin vind. Dat men geen .odt bestanden accepteert (van Open Office) kan ik ook begrijpen, hoewel ik hier dan weer van baal. Maar dat de standaard word documenten (97/2000/XP) ook niet worden geaccepteerd is toch wel bijzonder te noemen.

Hoeveel sollicitanten zullen hier op afhaken? Hoeveel gewone mensen zullen bij zichzelf denken dat ze hun CV kunnen opslaan als een word 6 document zodat het wel wordt geaccepteerd?

Het gaat altijd om het hele proces van solliciteren. Een goede arbeidsmarktcommunicatie actie zoals de ANWB doet heeft relatief zo weinig nut als de rest van het proces niet op orde is. Daarom testen wij bij Digitaal-Werven dus het hele proces, van de site en de inhoud daarvan tot de manier van solliciteren en niet te vergeten de manier en snelheid van reageren op een sollicitatie.

Voor de volledigheid: de sollicitaties worden uitgevoerd met een firefox 3 browser. Het kan zijn dat hier een deel van het ‘probleem’ zit, aangezien we al menige site zijn tegen gekomen die niet getest bleek op deze browser.

Geef een reactie

3 Comments
 • elswittem
  says:

  Dag allemaal 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben een tijd geleden nog hier geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Maar ok, hallo ieder1

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na het overlijden van mijn man. Ik heb een zoon van 7 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt om mij te helpen,

  Els Wittem