Een vacaturesite voor NUGgers?

Logotype Werk voor Nuggers Een vacaturesite voor niet uitkeringsgerechtenden; oftewel NUGgers. Hadden we nog niet voldoende niche vacaturesites? Nee. Althans niet volgens WerkvoorNuggers.nl.

De ratio voor een aparte site? Het persbericht van WerkvoorNuggers stelt:
[…] Nuggers [zijn] over het algemeen jonge mensen en beschikken zij over een beter opleidingsniveau. Bijna 100.000 van de Nuggers is zelfs hoger opgeleid. Nuggers zijn interessant voor werkgevers vanwege hun grote motivatie. Meer dan tweederde van de Nuggers is vrouw.

Ja, en?

Dat zegt me nog steeds niet waarom er dan een nieuwe site nodig zou moeten zijn. Maar er is blijkbaar meer:
Nuggers zijn vooral geïnteresseerd in parttime banen en banen met flexibele werktijden. Werkgevers kunnen hierop inspelen door meer deeltijdbanen aan te bieden en aanpassingen te doen in de arbeidsvoorwaarden.

Ja, en?

Ik snap nog steeds niet waarom hier dat een nieuwe site voor moet worden opgetuigd. Laat ik maar eens op de site gaan kijken. Misschien dat ik daar wel iets van begrijp.

De homepage
En zo ziet de homepage er uit:
Homepage Werk voor Nuggers

Tja, dat is dus snel in elkaar geprakte site En nergens een uitleg waarom deze site nodig is. Of specifieke content gericht op NUggers. Of waarom werkgevers naar specifiek naar NUGgers op zoek zouden zijn.

In de sectie Veelgestelde vragen geeft WerkvoorNuggers antwoord op de zelfgestelde vraag: Waarom zou ik als werkgever mijn vacature op werkvoornuggers.nl plaatsen?:
Werkvoornuggers.nl is de eerste en de enige vacaturesite die zich specifiek richt op de grote groep arbeidspotentieel van niet-uitkeringsgerechtigden.

Nou, en? Betekent dat voor mij als werkgever dan betere kandidaten? Meer kandidaten? En hoe komen die kandidaten uberhaupt op deze site.

De site heeft dus een volstrekt zinloze positionering, is overduidelijk voor drie cent in elkaar gezet en heeft geen enkel onderscheidend vermogen. Weer eentje voor de Deathpool dus.

Wie of wat is WerkvoorNuggers?
Achter de site zit het bedrijf Nuggersbanen; een eenmanszaak.
24/9: Op verzoek van de eigenaar van Nuggersbanen is zijn naam uit dit artikel verwijderd. Het verzoek was op persoonlijke gronden en voor mij voldoende aanleiding om aan dat verzoek gehoor te geven.

Geef een antwoord

1 Comment
  • ceesio hopmans
    says:

    hallo ik ben ceesio ik heb een groot probleem dat ik niet aan werk kom ik ben 52j ik heb 35j gewerkt maar nou komt ik heb een tijdje in de wao gezeten door een ongeval maak niet uit ik heb me laten herkeuren goedgekeurd ze van je vanaf dus werken geblazen de volgende dag kon ik beginnen bij een uitzendbureua zonder laspapieren want die waren inmiddels verlopen hrt uwv had mij toegezegd dat ik op zullie kosten mijn papieren zou mogen verlengen maar nadda nop de bout het was te duur dus ik werkte bij dat uitzendbureua en ik werd uit gezonden naar bedrijven waar ik op iemand anders zijn naam kon lassen maar zo werkt het niet daar 3weken werken 2weken enz maar ik kwam niet aan me dagen 26 weken werken dus geen uitkering maar om het verhaal kort te maken ik zou graag willen dat me papieren verlengd worden dan kan ik weer normaal soliciteren nu word ik als maar afgewezen ervaring genoeg maar geen papieren nu heb ik bij de gemeente aan geklopt ik wacht nog op bericht maar wat is nou eenkleine moeite om iemand die graag wil werken een ruggesteuntje te geven een week bij schooling en je kunt wer terug de maatschappij in ik heb nou geen werk en inkomen ik kan mijn zorg niet meer betalen ik eet bij vrienden en kennissen dit is toch absurt je hebt gvd 35j gewerkt en nu zien ze je niet meer staan der zijn bij die hebben nooit gewerkt nou die hebben het beter als mij dus als dit niet doorgaat van de gemeente dan ga ik zwartwerken ze bekijken het maar ik wil werken en niet PROFITEREN gr ceesio