Nationale Vacaturebank: dubbele kans op een droombaan?

Nationale Vacaturebank heeft mij een promomail gestuurd. Niets bijzonders natuurlijk. Maar van de inhoud van die e-mail gingen mijn mondhoeken toch wel omhoog. Want wat kan een marketing afdeling of dito bureau toch een onzin verkopen!

De reden waarom ik een e-mail van Nationale Vacaturevank is dat ik mij weliswaar heb geregistreerd, maar geen CV heb geplaatst. En dat vind Nationale Vacaturebank niet fijn. Want aan mijn CV kunnen ze geld verdienen.

Dus wil Nationale Vacaturebank mij ertoe verleiden wel een CV te plaatsen. Niets mee mis natuurlijk. Maar in plaats van eerlijk te zijn (wij willen meer geld verdienen, dus plaats je CV) proberen ze het op de volgende manier:

Promomail van Nationale Vacaturebank

De verleiding bestaat dus uit een lokkertje (maak kans op een Asus laptop… tuurlijk) en een bizar argument:

[…]als je ook jouw CV op Nationale Vacaturebank.nl plaatst je de kans op een droombaan verdubbelt?

Hoezo verdubbelt? Hoe weten jullie dat dan? Hebben jullie daar onderzoek naar gedaan? Hoeveel mensen hebben hun droombaan via Nationale Vacaturebank gevonden zonder een CV? En hoeveel met een CV, op basis van dat CV?

Vragen, vragen, vragen. Maar natuurlijk geen antwoorden. Want dat weet Nationale Vacaturebank helemaal niet. Nationale Vacaturebank zit gewoon uit zijn nek te lullen. Marketing getoeter zonder enige waarde.

Het vervolg is ook niet best
Oh ja, als je dan vervolgens op die oranje CV Plaatsen knop klikt krijg je het volgende te zien:

inloggen 

Fraai he! Dit is een standaard pagina van Nationale Vacaturebank. Terwijl de e-mail is gestuurd naar mensen die zich bij Nationale Vacaturebank hebben geregistreerd. En dus geen Account hoeven aan te maken.

Nationale Vacaturebank wil wel graag jouw CV maar is te lui om daar een speciale landingspage voor te maken. Waarbij ze je ook nog even speciaal hadden kunnen bedanken voor de moeite. Nee hoor, als je op de knop CV Plaatsen hebt geklikt zijn ze je alweer vergeten. Wat een opportunisten!

Oh ja, nog een gratis tip: een behulpzame Wachtwoord vergeten? hyperlink misschien…

Geef een reactie

3 Comments