Zumeo voegt SimplyHired banen toe; maar is nog steeds zinloos

Logotype Zumeo Vanochtend kreeg ik een promomail van Zumeo, met ‘fantastisch nieuws’ voor mij als werkzoeker. Voor wie het is vergeten; Zumeo is één van de vele personal branding sites die de laatste maanden de kop op hebben gestoken.

En dat fantastische nieuws is het volgende:
Zumeo recently tapped into the treasure trove of jobs offered via SimplyHired. This gives you direct access to millions of jobs for you to search and submit your Live Resumés to.

Dat is mooi… Maar waarom zou ik daarvoor naar Zumeo moeten gaan? SimplyHired bestaat toch allang? En wat is het voordeel om dit via Zumeo te doen?

Niet vanwege de fantastische zoekervaring:

Zoekresultaat Zumeo

Probeer dat maar eens zonder CA op SimplyHired. Geen probleem!

Niet vanwege de snelheid; want Zumeo is krankzinnig langzaam.

En zeker niet vanwege het feit dat je, om te zoeken, ingelogd moet zijn bij Zumeo! Nee, dat is inderdaad een fantastische ervaring! Die direct access geldt dus alleen na registratie en inloggen.

Het is makkelijker, sneller en prettiger om bij SimplyHired in naar vacatures te zoeken. Dus waarom zou ik bij Zumeo het moeizaam, langzaam en op een frustrerende manier willen doen?

Zumeo doet haar uiterste best om de Deathpool te ontlopen. Niet alleen met het toevoegen van zinloze features, maar ook met een volledig nieuw design:

Homepage Zumeo

Maar deze futuristische, onleesbare site vergeet de essentie: gebruiksvriendelijkheid. En relevantie… Beiden zijn totaal afwezig op de site. En dat blijkt ook uit de cijfers:

Cijfers VisualCV en Zumeo

Geef een antwoord