Bijzondere vacatureteksten

Hadden we eerder al de kettingrokende, atheïstische, links denkende, niet al te autistische Linux-freak, en de webslavin die de webmeester zoekt, is er nu de commerciële hoer.

Ik ben er zelf nog niet uit wat ik van deze bijzondere advertenties vind. Aan de ene kant spreekt het me als persoon erg aan, lekker anders, lekker bijzonder. Aan de andere kant vraag ik me het effect af. Natuurlijk, je zoekt uiteindelijk maar één persoon, dus het aantal mensen dat je hiermee afschrikt is misschien niet heel relevant. En je haalt (als het authentiek is) natuurlijk wel de persoon voor je bedrijf binnen. Maar of het me nu aanspreekt? Ik ben er nog niet uit. Wat denken jullie?

Geef een reactie

7 Comments
 • Thomas
  says:

  Hi Bas,

  Twee van de drie links die je post zijn dood. Wellicht een idee om in de toekomst voor dit soort mooie dingen een mirror aan te maken?

 • Chris Stapper
  says:

  Die kettingroker vond ik eigenlijk nog wel sprekend – je zet daar heel duidelijk een karakter/type neer. En daarmee wordt het bedrijf ook geprofileerd. Het is op een andere manier veelzeggend dan de ‘commerciële hoer’. En het geeft een, apart, maar niet te gekleurd (negatief gekleurd) beeld van de organisatie.
  Maar misschien is dat laatste ook een soort term/koosnaam in het commerciéle wereldje waar ik weinig van weet of zo.

  Maar inderdaad moeilijk te zeggen waar het precies ligt.:)

 • Bas van de Haterd
  says:

  Zoals ik al zei, ik ben er ook niet uit. Ik vind het namelijk ook te ver gaan, zowel de kettingrokende linux expert als de commerciele hoer. Maar aan de andere kant ben ik altijd in voor een geintje en een experiment, dus ik heb een tegenstrijdigheid in mezelf. Het is in ieder geval goed voor recruitmentmatters 🙂

 • Chris Stapper
  says:

  Ik vind de term hoer wel ver gaan inderdaad, er zullen wel reacties op komen, maar ik zou me in ieder geval niet prettig voelen in een organisatie waar deze term gebezigd wordt.

  Ik denk daarom dat het een risicofactor is. Je moet heel zeker weten dat je met dergelijke verwoording de mensen aantrekt die je zoekt. Als dat zo is, dan is het goed. Is het niet zo, dan loop je de kans potentiële kandidaten af te schrikken of veel tijd te steken in iets dat te aparte kandidaten oplevert.

 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Het kan ongetwijfeld effectief zijn. Kijk alleen maar naar het aantal views op deze posting. Maar het is tegelijkertijd buitengewoon goedkoop.

  En ik vraag me af waarom een bedrijf denkt hiermee de juiste mensen aan te trekken.  Ik vind er zeer weinig fatsoen voor toekomstige medewerkers uit spreken.