Times are changing

The times, they are changing. Dat bloggen een serieuze business is geworden zal u als lezer van dit blog niet verbazen denk ik. Maar wie blogger er nu eigenlijk? Technorati heeft een mooi opverzicht gegeven van de blogosphere (met dank aan Ronald).

In het kort: meer vrouwen dan mannen blogger, maar we bloggen wel steeds meer. Ook is het niet alleen de jongeren, want een kwart van de bloggers zijn tussen de 35 en 45 (en dat wil ik niet meteen jongeren noemen). Interessant is vooral te zien dat (en dit zijn US cijfers) er meer dan gemiddeld veel werknemers en zelfstandigen bloggen dan er online zijn en ook meer dan gemiddelde inkomens en opleidingsniveaus.

Corporate bloggers maken 12% van het totaal, ook niet slecht moet ik zeggen. Oh, en slechts 1% van de Europese bloggers denkt er geld aan te verdienen, tegen 8% is Azië en 4% in de US.

Maar dat is niet alles dat veranderd, want ook onze minister van Buitenlandse zaken is steeds transparanter aan het worden. Hij is begonnen met de site: hier is minister verhagen en hij is aan het twitteren. Hoewel hij zich soms laat helpen door een assistent, twittert hij vooral zelf. En, hij antwoord ook netjes op replies van de gewone medemens.

Ja, times they are changing.

Geef een reactie