Geblunder van intermediair!

Vandaag liep ik op Werk.nl tegen een wel heel merkwaardige vacaturetekst aan. En het was puur toeval; naar aanleiding van mijn regelmatige, korte rondgang langs de grote vacaturesites.

Op Werk.nl kijk ik altijd even of er alweer Monsterboard vacatures op de site staan. En dat levert meestal zo’n 2 tot 3 vacatures op. Zo ook deze keer; maar ditmaal met een wel heel bijzondere vacature:

image

Het gaat om de tekst onder het kopje Het werk

Gelezen? Fraai he! Volgens mij heeft hier iemand de verkeerde tekst naar de verkeerde partij gestuurd. Geeft direct aan hoeveel aandacht er aan dit soort praktijken wordt besteed…

En er zijn dus mogelijk een heleboel kandidaten die geen standaard tekst zoals bovenstaande in hun mailbox hebben ontvangen; maar een vacature die op Werk.nl geplaatst had moeten worden!

En dat heeft blijkbaar geen bellen doen rinkelen bij A-Department Werving & Selectie… Klasse…

Geef een reactie

3 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Ach Marc, ongeveer 1/3 van alle vacatures die ik krijg voor marketingfacts jobs missen…. een reactie mogelijkheid. Wat kan ik er over zeggen… We knippen en plakken wat, maar een vacaturetekst krijgt gewoon niet de aandacht die hij verdient.

 • Marc Drees
  says:

  @Martijn:
  Ik ga er vanuit dat je NUwerk.nl bedoelt?

  Natuurlijk horen vacaturesites een deel van de verantwoordelijkheid van de inhoud te dragen. Maar die verantwoordelijkheid betekent inspanning, werk, betrokkenheid en bovenal kosten.

  En vacaturesites willen zichzelf toch het liefst als prikbord zien. Waarmee ze alle bovenstaande aspecten van zich af kunnen schuiven. En zo de handen in onschuld schoon te wassen.

 • martijn betgem
  says:

  @ Marc, ik heb al eerder mijn verbazing opgesproken over NU.nl. Waarbij ik stelde dat jobboards weldegelijk verantwoordelijk zijn voor de inhoud die er geplaatst wordt. Gebeurt dit niet, dan krijg je dit gepruts. Gebrek aan aandacht en oog voor kwaliteit. En opdrachtgevers maar schuiven en NUL vangen.