Kaart mashups in online recruitment: WerkenbijhetRijk

Logotype WerkenbijhetRijk Vandaag weer eens een posting over het gebruik van een kaartapplicatie in een online recruitment site. En de gelukkige is: WerkenbijhetRijk.

De site gebruikt overigens GoogleMaps, maar je moet je best doen om de mashup te vinden. En heb je het eenmaal gevonden, dan is het nog niet veel soeps…

De homepage
De homepage van WerkenbijhetRijk laat in geen enkel opzicht zien dat er op deze site een kaart mashup te zien is:

Homepage WerkenbijhetRijk

Overigens wel een overzichtelijke homepage! En lekker rustig, geen advertentie te zien. Eerlijk gezegd een verademing. Maar ja, daar gaat het nu even niet om.

Ik ga maar eens zoeken naar vacatures

Lijstscherm van vacatures
En zo ziet het resultaat van mijn zoekactie er uit:

Lijstscherm vacatures

Potverdrie. Dat ziet er goed uit! Maar ook hier geen enkele verwijziging naar vacatures op een kaart. Als onvermoede bezoeker heb je echt geen idee dat er op deze site een kaart te vinden is.

Dan maar eens kijken naar een vacature

Vacaturedetails
En zo ziet een vacature er op WerkenbijhetRijk uit:

Vacature detais

Goeiedag, dat ziet er goed en overzichtelijk uit! Maar…. daar gaat het niet om, het gaat hier om de kaart. En daar staat het heel klein: Bekijk op kaart. En als je daar vervolgens op klikt krijg je dit te zien:

Kaartje

Ja, wat moet ik daar nou weer mee? Ik wist al dat de vacature in Den Haag was; dat kaartje heb ik echt niet nodig. En het voegt niets toe! Er wordt niet eens aangegeven waar in Den Haag de standplaats is.

En wat nog vreemder is, als je een vacature hebt waar een adres is gegeven is de link Bekijk op kaart niet eens aanwezig….

Conclusie
WerkenbijhetRijk heeft een zeer bizarre en volstrekt overbodige implementatie van een kaart mashup. Verwijdering is in dit geval de beste optie.

Geef een reactie

1 Comment