Nationale Vacaturebank goochelt met getallen

Nationale Vacaturebank lijkt het moeilijk te hebben. Tenminste, als we naar de instroom van nieuwe vacatures kijken. En blijkbaar kan Nationale Vacaturebank niet zo goed met deze vervelende situatie omgaan.

Tenminste, dat vermoeden rijst als je kijkt naar de enorme verschillen in de aantallen vacatures en CV’s die Nationale Vacaturebank claimt te hebben.

Vacatures
Dit is het aantal vacatures dat volgens de homepage in de Nationale Vacaturebank database zit:

Homepage

Nou weet ik niet wie wel eens de Redding is nabij TV-reclame heeft gezien? Maar daar zie je een vacature tellertje draaien. En dat tellertje stopt boven de 60.000. Toch zo’n 30% boven het werkelijke aantal…

Waarom heeft Nationale Vacaturebank dat aantal niet even aangepast toen ze de TV reclame toch onder handen namen om aan te kondigen dat Nationale Vacaturebank vernieuwd was?

CV’s
Maar dat Nationale Vacaturebank nog veel erger kan overdrijven blijkt als je naar de aantallen CV’s kijkt.

Dit is het aantal CV’s dat volgens de homepage voor werkgevers in de Nationale Vacaturebank database zit:

Homepage werkgevers

En dit is te vinden op de product pagina van de CV database:

Produktpagina CV database

Goedemorgen! Op deze pagina is het aantal CV’s ineens tot 470.788 gegroeid. Je zou toch verwachten dat zo’n exact aantal een actuele situatie weergeeft. Maar niets is minder waar.

Toch apart dat dit opgeblazen aantal op de pagina staat waar je als werkgevers met de prijzen voor de CV database wordt geconfronteerd. Zou je achteraf een korting van 75% kunnen bedingen op basis van deze onjuiste informatie?

Conclusie
Nationale Vacaturebank gaat wel heel erg creatief om met de werkelijkheid; als het de aantallen vacatures en CV’s betreft.

Is hier sprake van bewust gegoochel met cijfers of kan Nationale Vacaturebank de harde werkelijkheid eenvoudig niet aan?

Geef een reactie

5 Comments