Woningnood en wanhopige huizenbezitters

Een huis verkopen duurt langer dan vroeger. Verhuren lijkt voor huizenbezitters een logische optie. Aan mij uiteraard.

Naar het Nederlandse gemiddelde duurt het steeds langer voor een woning is verkocht. Zo blijkt uit een recent onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en het Kadaster. Een huis staat nu gemiddeld tussen de 110 en 169 dagen te koop.

Dubbele lasten
Dat levert een nieuw probleem op voor kopers die uit angst voor de almaar stijgende huizenprijzen alvast een nieuw huisje hebben aangeschaft en hun oude huis niet verkocht krijgen. Zij betalen dubbele lasten. Huren lijkt dé oplossing.

Maar…
Een verhuurder krijgt in Nederland met veel regels en verantwoordelijkheden te maken. Huurbescherming is bijvoorbeeld een belangrijk obstakel. Voor de verhuurders is de huur meestal tijdelijk. Maar wat als de huurder zich wel heel erg thuis is gaan voelen? Die schop je er niet zomaar uit.

Lieve verhuurders die dit lezen: Ik ben een huurder from heaven. Beste recruiters vervolgens: zodra ik een redelijk onderkomen heb gevonden beloof ik jullie plechtig dat deze ‘woon-serie’ afgelopen zal zijn. 

Geef een reactie