The making of RecruitmentLab: het komt tot leven!

Logotype RecruitmentLab Gisteren heb ik met het team van Onstuimig gesproken dat bezig is met de bouw van RecruitmentLab. En tegelijkertijd de eerste bewegende beelden gezien van de toekomstige site.

Met als gevolg dat ik op weg naar huis continu met een grijns van oor tot oor in de auto heb gezeten. Het zal een merkwaardig gezicht zijn geweest; vooral omdat de rit een aaneenschakeling van files, regenbuien en windvlagen was.

Maar niets van dat alles kon mijn goede humeur verpesten. Want het gaat fantastisch worden. Waarbij ik de bouwers op het hart heb gedrukt dat de site een voorbeeld moet zijn van (interaction) design, usability, accessibility, etc.

Tenslotte staat het wat knullig als je als site tests aanbiedt om de kwaliteit van dat soort aspecten te testen, terwijl je er zelf een zooitje van maakt. Hoewel; zou dat succes nou daadwerkelijk in de weg staan?

Is een slecht ontworpen site die over ontwerp orakelt nou werkelijk minder geloofwaardig? Of een site die over leesbaarheid hamert, maar dat wel in een te klein lettertype doet?

Voor mij is het antwoord een overweldigend: JA! Daarom zal ik van elk detail dat mijns inziens afwijkt van een optimale ervaring spontaan hartkloppingen krijgen. Om vervolgens de bouwers in de nek te gaan hijgen om de noodzakelijke verbeteringen erdoor te krijgen.

Maar dat wil niet automatisch zeggen dat iedereen eenzelfde allergische reactie zal krijgen bij een site die zelf niet in praktijk brengt wat hij preekt.

Geef een reactie

2 Comments