3,6 miljoen euro teruggeven

De topman van Dexia geeft 3,6 miljoen euro terug. Of eigenlijk, hij ziet gewoon af van zijn ontslag vergoeding, die twee jaarsalarissen en nog wat ‘kleingeld’ behelst. Dexia (bekend van de legio lease affaire en sindsdien niet meer actief op de Nederlandse markt) is net als Fortis afgelopen week uit de brand geholpen door de overheden (in dit geval België, Frankrijk en Luxemburg).

Een eerste, volgens mij heel goed, signaal. Hij is mede verantwoordelijk voor de crisis waarin zijn bedrijf zich bevind. Natuurlijk niet alleen, maar wel deels. Hij neemt hierin zijn verantwoordelijkheid en ziet dus af van dit enorme bedrag. Want laten we eerlijk zijn, 3,6 miljoen kan je ook honderden gewone employees mee betalen.

De gouden parachutes zijn in mijn optiek altijd een doorn in het oog geweest. Want hoe kan je nu verkopen dat als je vrijwillig opstapt je miljoenen mee moet krijgen. En als je gedwongen opstapt vanwege wanprestaties wil ik diezelfde vraag stellen. Vaak wordt gesteld dat het een high profile, high risk baan is, dus dat het een risico dekking is. Maar is een paar miljoen salaris dan niet al die risico dekking? Het lijkt me wel.

Het begin van een kentering? Ik hoop het eerlijk gezegd wel.

Geef een reactie