Geldt Balkenende norm nu ook voor Fortis medewerkers?

Logo en logotype Fortis Gisteren ontving ik als Fortis rekeninghouder een ‘geruststellende’ brief van Jan van Rutte; voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland N.V.

Met als centrale boodschap dat mijn geld veilig was dankzij de kapitaalinjectie van de drie overheden van de Benelux. Wat dus een flagrane leugen was van diezelfde Jan van Rutte.

Want op datzelfde moment wist Jan van Rutte dus al dat niet alleen de klanten bij drommen het Fortis pand verlieten, maar dat de bank om zou donderen zonder volledige overname door de Nederlandse overheid.

De vraag is of zo iemand op zijn stoel mag blijven zitten. De grotere vraag is of de traditionele media ook maar een moment aandacht aan dit soort leugens zullen besteden. Maar mijn grootste vraag is: Valt Jan van Rutte, of zijn opvolger, alsmede alle medewerkers van Fortis en ABN Amro vanaf vandaag onder de Balkenende norm?

Want Fortis en ABN Amro zijn nu genationaliseerd. Het is nu een soort UWV of CWI geworden; een niet-gouvernementele organisatie (NGO). Niet helemaal natuurlijk, maar ik vind het wel een leuk idee.

En door deze nationalisatie lijkt het me een uitstekend idee als de bestuurders, maar ook de rakkers in de dealing room, zich aan de Balkendende norm moeten onderwerpen.

Want waar kunnen ze naar toe? New York? Londen? Wat een fantastisch idee. De grote graaiers onderworpen aan de Balkenende norm. Ik ga vanavond heerlijk dromen…

Geef een reactie