Iedereen is ondernemer

Werken in loondienst wordt steeds minder de norm. Wanneer, waar en hoe je werkt is niet interessant, zo vinden ook steeds meer managers. Als het werk maar op tijd af is.

Met de technologie die ons daartoe tot onze beschikking staat, gaat toch geen verstandig mens nog een vast dienstverband aan? Het aantal zelfstandigen, ook en juist in sectoren waar je ze niet verwacht, groeit dan ook. Zo laten zelfs verpleegkundigen zich inhuren.

IK bv
Als freelancer heb je tegenwoordig de naam ondernemer te zijn. Zo zie ik mezelf ook graag. Directeur van mijn eigen IK bv. Een kleine zelfstandige die meerdere projecten tegelijk doet. Want me voor lange tijd aan 1 ding binden, geeft niet genoeg uitdaging.

Een organisatie met louter zelfstandigen
Dat nog niet iedereen ZZP’er is, is vooral te wijden aan het traditionele karakter van veel bedrijven. Die weten niet hoe ze hun organisatie moeten ‘managen’ met alleen maar zelfstandigen.

In economisch moeilijke tijden worden zij dan ook minder ingehuurd. Dan zoeken zelfstandigen elkaar op. Ze verenigen ze in kleine netwerkjes om elkaar op te vangen, te helpen en werk door te geven. Ik zou graag deel uitmaken van die familie.

Dit artikel is eerder geplaatst op ikki.nl.

Geef een reactie