Arm&gelukkig

Vaak kunnen ze wel een goed betaalde baan krijgen. Maar kiezen ze bewust voor iets waar hun passie ligt. En wat armzalig, of gewoon niet, betaald. Ach, geld maakt niet gelukkig. Aldus vrienden.

Lowbudgetmiddagen
Ik ben een materialistisch meisje, maar kan soms intens genieten van lowbudgetmiddagen en luie zaterdagavonden op de bank met een dvd-tje. Een goede vriend en ik kopen dinsdag ons eten voor de dag in op de markt van Rotterdam. We mogen niet boven het vooraf afgesproken bedrag uit te komen. Toegegeven, het geeft wel een kick als het lukt. Zo zie ik zelf ook dat ik niet elk weekend in de Watt moet ‘zijn’ tegen torenhoge entree- en drankgelden.

  

Mijn vrienden zijn muzikanten, kunstenaars en/of student. En hebben aldus de bijbehorende armetierige lifestyle. Nu kan ik me wat meer veroorloven, maar meer is niet altijd beter. Cliché, maar waar.

Angstig leven

De echt getalenteerde lowbudgetprins of prinses leeft al jaren op rantsoen. Omdat ze nog die ene reis wilden maken. Of omdat ze geld geven aan goede doelen. Veel van hen noemen het leven dat ze leiden, echte vrijheid. Mensen met geld zijn alleen maar bezig dat te vermenigvuldigen of op zijn minst veilig te stellen. Dat lijkt me een angstig leven, dus ik leef voorlopig met mijn vrienden mee…

Deze blog is eerder geplaatst op ikki.nl.

Geef een reactie