uBoast: Zinloze personal branding met video…

Logotype uBoast Er zijn momenten dat je moe wordt van al die me-too sites. Zo’n moment had ik toen ik naar uBoast ging. De zoveelste personal branding site… Alsof we nog niet genoeg hadden aan Linkedin, VisualCV, NotchUp, Zumeo, Zapoint, Jobfox, ….

uBoast doet niet eens moeite om op de homepage duidelijk uit te leggen wat ik hier kan doen. Om de één of andere reden denkt uBoast dat de tekst: Stand out from the crowd! Join Here! als een rattenvanger van Hamelen zal werken.

De homepage
Dit is de homepage van uBoast:

Homepage uBoast

Mooi hoor, met de obligate, lachende diversity dame. Kan er niet gewoon een keer een te dikke kerel met een baard van 2 dagen op de voorpagina. Maar goed, de wervende kracht zou in dat geval wel heel erg laag zijn…

Ernstiger is dat je als gebruiker eigenlijk geen idee hebt wat je hier kan doen. Je moet de informatie rechtsonder tot je nemen om een vermoeden te hebben; maar nergens is duidelijk dat je jezelf hier kan promoten naar werkgevers

Maar ik heb me toch maar even geregistreerd; tenslotte hoor ik door te zetten, en niet te zeuren.

Mijn profiel
Baf. De ellende gaat door. Want natuurlijk heeft ook uBoat geen seconde aan de gebruiker gedacht. Ik mag weer alles, maar dan ook alles invoeren:

Profiel pagina uBoast

Om te janken! Als je zo’n late nieuwkomer bent als uBoast; waarom bedenk je dan niet dat gebruikers misschien hun buik vol hebben van al die walled gardens? En biedt je de gebruiker een goede ervaring. Met een extractie engine of een upload vanuit een sociaal netwerk als Linkedin.

Hiermee tekent uBoast haar eigen doodvonnis. Want de site biedt helemaal niets wat het onderscheidend maakt ten opzichte van de reeds lang aanwezige concurrenten

Helemaal niets? Nou dat is niet helemaal waar. Want je kan als gebruiker een video uploaden:

Upload video

Nou, nou, tut, tut, poe, poe. Daar wordt ik ineens helemaal warm van… Een video. Hoera! Daar gaan we de oorlog mee winnen.

Conclusie
Deze site is als een speer op weg naar de Deathpool. En dat is maar goed ook. Want er zijn al voldoende zinloze sites in omloop in het personal branding segment.

Geef een reactie

2 Comments