Hoe dom kan je zijn?

Advertenties op sites, ik heb er een hardgrondige hekel aan. Ik haat ze. Maar sommige advertenties haat ik met nog meer overtuiging dan andere. Omdat plotseling relevante blokkering met hun irritante boodschap.

Vandaag maakte ik echter het toppunt mee. Want dit gebeurde er toen ik wilde inloggen op een site:

image

Vol over de essentiële gegevens heen wordt ik geconfronteerd met een grasmat + laptop. Wat een stompzinnige idioten!

Geef een reactie

9 Comments
 • Kura
  says:

  @Niek
  Probleem is dat de pop up zelf een soort javascript / floating div achtige oplossing is, dat over de site heenligt. Daarin zit pas de reclame in flash. Het probleem wat je heb is dat de floating banner alleen gesloten kan worden met een button met actionscript eraan die in de Flash zit, dus zonder blijf je met dat ellendige vlak zitten waar je niet achter kan klikken. Dat is o.a. het probleem wat ik heb op 9292ov.nl op een iPhone. 

 • Chris Stapper
  says:

  Ik heb niets tegen reclame die niet opdringerig is. Zodra het de functionaliteit van de website in de weg zit wordt dat echter anders.

  Er is maar 1 soort reclame op een website die ik erger vind. De soort met geluid. En dan specifiek de soort met geluid die je niet weg kan klikken. Dan word je gedwongen je boxen uit te zetten als je normaal op de site wilt lezen.

 • Kura
  says:

  Ik heb persoonlijk geen problemen met de ‘normale’ advertenties/banners op sites, de fase dat ik me daar aan irriteerde ben ik ondertussen wel voorbij. Als een persoon wat centen wil verdienen met banners, more power to him, geld verdienen is geen zonde. Maar die banners zoals de grasmat erger ik me wel aan, vooral als ze tijden zomaar voor je tekst springen. Nog vervelender is als je b.v. op de iPhone zit, naar 9292ov.nl gaat, zo’n banner naar voren komt (de div) maar niet werkt omdat Flash niet op de iPhone zit waardoor je dus niets meer kan doen, ook niet wegklikken. Erg vervelend. 

 • Marc Drees
  says:

  @Maarten:
  Ik zou het net zo erg vinden. Ik ben namelijk op dat moment bezig met inloggen. Welke hersenloze marketing sukkel denkt dat ik dan in the mood zou zijn voor een marketing boodschap?

  Advertenties een noodzakelijk kwaad voor content? Laat die content dan maar zitten. Ik ben bereid voor waardevolle content te betalen. Maar dan ook zonder één reclameboodschap.

 • Maarten Dullaert
  says:

  @Marc, hoe zou je het vinden als ipv de grasmat een pop up video vacature in beeld zou komen? Relevantie met pop ups en layers is key. Bovendien is het nog steeds belangrijk dat websites geld blijven genereren om users een up2date en kostenloos platform te bieden. 

 • Keees
  says:

  Dat soort fratsen worden nog “leuker” als je ook nog het gore lef hebt om niet de gedoodverfde windows + internet explorer combinatie te gebruiken, waarbij zo’n mega popup nog wel eens niet wil werken en ook niet weg te krijgen is.
   
  Prima manier om je bezoekers weg te jagen denk ik dan altijd maar.