Research naar het perfecte profiel (intro)

Ik ben fantastisch. Op het web. Nu wil ik nog de bijbehorende online identiteit. Want die ontleen ik nu alleen aan mijn blogs. Alomtegenwoordig wil ik zijn. Met een vast kleurenpakket en een profielfoto en tekstje die toegespitst zijn op het sociale netwerk du jour.

Welke sociale netwerken er meedoen? Elk netwerk heeft zo zijn charme en zijn minpunten. Maar zolang ik het één en ander kan vormgeven is het interessant voor mijn project.
 

Ik begin met een onontworpen profiel. Ongepimpt, simpele profielfoto en basisinformatie (naam, leeftijd, e-mailadres). Mijn vrienden en andere contacten stuur ik, voor ik mijn profielen wit&saai maak, een waarschuwingsmail. Een paar dagen later stuur ik ze een mail waarin ik ze vraag tips&op/aanmerkingen te geven voor de wederopbouw van mijn profiel.

Via de e-mailservice van de sociale netwerken waarschuw ik mijn vrienden voor de leegroof van mijn profiel:

Lieve vrienden, familie, Raymond Spanjar, collega’s en andere contacten,

Ik ga mijn Hyves-, MySpace-, LinkedIn-, Facebook-, YouTube-, Flickr-, Delicious-, NuJij-, Ekudos-, IKKI-, Plaxo- en Twitteraccount ontpimpen. Dat betekent het volgende:

Ik ontdoe de bovenstaande profielen van foto’s en alle andere extra informatie die er nu opstaat. Ik verwijder achtergrondjes en ga terug naar de basisopmaak.

Waarom ik dat doe? Wel, ik wil (uiteindelijk) het ultieme profiel creëren. En daar kunnen/moeten/willen jullie me bij helpen. Wat zien jullie graag van mij terug op Hyves? En op Facebook?Verschilt dat van elkaar? Hoe moet ik poseren voor mijn profielfoto? Welke kleur zou de boventoon moeten voeren bij mijn MySpace-account? En bij YouTube?

Vrees niet: al jullie krabbels blijven bewaard, maar de filmpjes en blogs gaan wel weg. Ik bouw gaanderweg wel weer een nieuwe collectie op. Mocht je heel erg gehecht zijn aan mijn gadgets: tot zondag kun je ze nog kopiëren.

Liefs,

Floor

 

Voortaan, elke vrijdag, een update wat dit project betreft.

Geef een reactie

5 Comments