Vacaturesite top 10: het is weer akelig stil geworden

Vaqcaturemonitor Het is stil geworden in vacatureland. Deze week komt het totaal aantal nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken uit op … 102.000!

Dat is 1.000 vacatures minder dan afgelopen week. En dat is niet goed. Er is blijkbaar sprake van een duidelijke terughoudendheid bij werkgevers om nog vacatures te publiceren. En dat betekent tevens terughoudendheid om vacatures te vervullen.

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

week 39 - 41

Nationale Vacaturebank (+2,9%) maakt de verwachte come-back, maar neemt daarbij niet de koppositie over van Totaljobs (+0,3%). Sterker nog; de afgelopen week kreeg Totaljobs meer vacatures binnen dan Nationale Vacature bank (4.585 versus 4.384)!

Monsterboard(-0,6%) staat weer netjes op de derde plaats; Werk.nl (+0,1%) blijft op vierde plaats staan.

In de middenmoot blijven Vacaturekrant en JobTrack onveranderd terwijl JobbingMall (-0,7%) fors verliest. 

Bij de kleintjes groeit Content (+0,3%) verder. WerkenbijdeOverheid (+0,2%) en Bouwvacatures (-0,1%) wisselen van plaats.

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:

week 12 - 41

Totaljobs heeft ook deze week de leidende positie weten te behouden. En dat had ik niet verwacht. Deze positie is echter vooral het gevolg van de aanhoudende daling bij Nationale Vacaturebank.

De vraag is natuurlijk of Nationale Vacaturebank de huidige situatie kan omkeren en weer in de 15% – 20% range terecht kan komen. De economische situatie werkt zeker niet mee; maar feitelijk geldt dat voor alle vacaturesites.

De zeer comfortabele situatie waarin Nationale Vacaturebank in het begin van de meetperiode verkeerde is in ieder geval voorbij. Er is nu daadwerkelijk een gevecht om de eerste plaats gaande.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment