Vacatures per regio: We staan vrijwel stil!

Vacaturemonitor De Nederlandse banenmotor draait stil en stationair. Want op dit moment wordt er bepaald niet op het gaspedaal getrapt door de werkgevers.

Hopelijk gaat het met het werkgeversvertrouwen net zo snel als op de beurs. Want dat zou betekenen dat we in de komende weken ook weer een scherp herstel van de banenmarkt te zien krijgen.

Dit is het beeld voor de afgelopen drie weken:

week 39 - 41

Geen enkele beweging  ten opzichte van verleden week; met uitzondering van Zuid-Nederland (+0,1%), dat een heel klein plusje laat zien. Verder is het doodstil…

En zo ziet het beeld er voor de langere termijn uit:

week 22 - 41

Amper beweging dus. En waar de meeste regio’s iets boven hun scores van de zomer blijven zweven, ligt West Nederland vrijwel gelijk aan de laagste score die werd behaald in het midden van de zomer!

En dat is buitengewoon vervelend omdat West-Nederland met afstand de grootste motor heeft. Als West-Nederland niest is Nederland verkouden.

Achtegrond: Werkloosheid per regio
Als achtergrondinformatie ook nog even de grafiek waarin het percentage werkloosheid per regio en kwartaal is weergegeven:

2006-I - 2008-I

Voor het opstellen van deze grafiek is gebruik gemaakt van de cijfers van CBS, waarbij voor de omvang van de beroepsbevolking per regio de aantallen uit 2006 zijn gehanteerd.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment