Voor het goede doel

Nee, ik ga geen verhaal houden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar ben je van doordrongen of niet. Zelf ben ik dat en daarom probeer ik elk jaar het nodige te doen voor verschillende goede doelen. En dit jaar heb ik besloten mijn tijd (en eigen geld) te stoppen in iets nieuws: het Recruitment Charity Event. Het event waarbij de Nederlandse recruitment industrie (corporate, W&S, technologie) zijn sociale gezicht kan laten zien en gul kan geven voor het goede doel: onderwijs in Afrika.

Waarom doe ik dit? Ik doe elk jaar al iets, maar dit jaar voor het eerst iets publieks. Niet omdat ik ter meerdere ere of glorie van mezelf dat wil doen, maar omdat mijn grootste asset altijd mijn netwerk wordt genoemd. En ik geloof dat ik op deze manier veel meer kan doen dan wat ik normaal doe.

En gelukkig heb ik vanaf het eerste moment vanuit alle hoeken van de branche veel steun gekregen. De lijst met sponsoren die belangenloos zaken beschikbaar hebben gesteld zodat de kosten (bijna) nul bleven is groot en daar ben ik trots op. Trots dat we zoveel goedwillende mensen in ons land hebben.

Alles is tot nu toe gesponsort, van de zaal en de catering tot de website, de administratieve ondersteuning en van alles dat beschikbaar komt in de veiling.

De volledige inkomsten gaan naar het goede doel, een tweetal stichtingen (viafrica en teachers4teachers) die zich inzetten voor het verbeteren van onderwijs in Afrika. Er zit geen enkel commercieel belang achter.

Dus, schrijf gewoon in, voor het goede doel.

Geef een reactie

1 Comment