Iemands complete identiteit achterhalen

Het is kinderlijk eenvoudig om iemands complete identiteit te ontfutselen door wat te googelen en op een klein amateurjournalistiek onderzoekje uit te gaan op sociale netwerken als Hyves, Facebook, Flickr en Delicious.

Zo blogt een van mijn virtuele vriendinnen zeer uitgebreid over haar ziekte. Niet wetende dat ze daarmee zorgverzekeringen een schat aan informatie biedt. En dat niemand van ons het leest.
 

Geen antwoord
Maar niet alleen je blog zegt iets over wie je bent. Ook je foto’s, je vrienden en de hoeveelheid aan informatie die je invult bij je profiel. Vriend D. heeft daar nog een leuke theorie over: iedere jongere die bij ‘woonsituatie’, ‘geen antwoord’ heeft staan woont nog bij zijn moeder. Ik betrapte mijzelf er ook op.

Mijn merken
Verder kun je je op Hyves profileren met ‘mijn merken’ (jouw merken en die van een he-le-boel anderen, red.), je gadgets (laptop, iphone, etc) en je (hot)spots. De tijden van tommyhilfigergirl88 herleven!

Conclusie? Er hyven een heleboel inwisselbare mensen rond. Eigenlijk net als in de echte wereld. Maar Hyves biedt ook mogelijkheden om je te onderscheiden. Laat dat nu net mijn plan zijn. 

Geef een reactie