JobTrack. Tja…

Logotype JobTrack JobTrack met een nieuwe look. De klomp en het gele karakter is gebleven, waar Spotajob zich van geel naar oranje heeft omgevormd.

En ik had beloofd dat ik JobTrack nog met een bezoekje zou vereren. En dat heb ik dan ook gedaan. Waarbij er bitter weinig te ontdekken viel…

De homepage
Dit is het dan, de nieuwe homepage van JobTrack:

Homepage JobTrack

Het geel spat je tegemoet, maar de enorme hoeveelheid checkboxes zijn gelukkig verdwenen. Afgeronde hoeken en gradienten geven de site een moderner imago, evenals de aanwezigheid van de toch alweer op zijn retour zijnde tag cloud:

tag cloud homepage

En die tag cloud heeft bitter weinig om het lijf. Om meerdere redenen. Allereerst toont het alleen de categorieën vacatures (met een hinderlijke herhaling van het woord vacatures…). Maar is dit nu een consolidatie van zoekresultaten of een indicatie van het aantal vacatures in elke categorie?

Een beetje modern willen doen zonder duidelijk doel. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik daar als werkzoeker nou aan moet hebben.

De zoekresultaten
De zoekresultaten zien er zo uit:

Zoekresultaat pagina

Ook hier doet het geel zijn best te overheersen. Waarbij de veel te kleine lettertjes in grijs op een gele achtergrond het niet goed zullen doen bij een deel van de bevolking.

Prettig, de facet search aan de rechterkant om het zoekresultaat te verfijnen. Niet prettig, geen mogelijkheid om het zoekresultaat in de pagina zelf aan te passen. En dat is echt absolute armoe!

En helaas; natuurlijk gesponsorde banen bovenaan. Mijn zoekresultaat en die gesponsorde banen hebben geen zak met elkaar te maken. Maar ik krijg ze toch. Want er is voor betaald. En als er voor betaald is valt JobTrack mij daar als werkzoeker natuurlijk graag me lastig. Hoe dom kan je zijn?

Verder noemt JobTrack deze banen Sponsored Jobs, en de andere banen Vacature. En de RSS feed heet weer Jobs via RSS. De consistentie is ver te zoeken…

De vacature waar ik overheen beweeg met mijn muis wordt geel (zie hierboven).

JobTrack heeft helaas niet aan haar gemankeerde RSS service gedaan. Niet alleen de verwarrende button Jobs via RSS, maar ook de kranzinnig onvriendelijke pop-up is gebleven:

image

Veel te technisch.

Overigens blijkt mijn zoekactie aardig vervuild. Want onderstaande boodschap kreeg ik bij herhaling:Geen resultaat gevonden

Als die vacature niet op JobTrack staat; waarom laat je het dan zien?

Registreren, een koude douche…
En als ik me wil registreren kom ik ineens van afgeronde hoeken weer in de oude JobTrack ervaring terecht:

Tussenscherm registratie

En dit scherm is een volstrekt overbodig tussenscherm.

Als ik dan weer doorklik krijg ik dit voor mijn neus:

Registratiescherm

Helaas.. ook hier is niets verbeterd ten opzichte van de oude situatie.

Oh ja, nog even het persoonlijke profiel
Ten opzichte van donderdagochtend is er wel wat verbeterd. Want de tooltips hebben nu inhoud:

Mijn profiel

En dan heb ik meteen al het positieve over de Mijn profiel pagina gezegd. Want de gebruiksvriendelijkheid is echt dramatisch.

Er zijn namelijk drie secties: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik. En per sectie heb je een bewaarknop. Vul je vrolijk de informatie over meerdere secties in, en je drukt op een van de drie bewaarknoppen; dan ben je de invoer van de andere twee secties kwijt. Dat is handig…

Conclusie
Cosmetisch is er wat aan JobTrack gewijzigd. Verder valt er heel weinig over te melden. Geen vernieuwing. Geen verbetering. Niets…

Geef een reactie

1 Comment