Online referral services in Nederland: wat nieuwe cijfers

word of mouth Vandaag een korte herhaling van het onderzoekje naar de ontwikkeling in online referral land. En omdat we nog steeds wachten op Jobadvisor zijn er op dit moment drie actieve online referral partijen: Spotajob, Zubka en Friendhunter.

Usersix lijkt ondertussen te zijn overleden. Er staan wel 2 vacatures op de site…

Logotype Spotajob Spotajob heeft 108 vacatures (was 122) en EUR 206.000 aan bonussen (was 211.150). Het aantal spotters was 5.007 maar wordt niet meer op de vernieuwde site vermeld. Een hele kleine daling.

Logotype Zubka Zubka heeft op dit moment 582 vacatures  (was 490), maar heeft geen enkele vermelding van het aantal connectors of het bedrag aan referral fee’s. De groei van vacatures is dus heel behoorlijk.

Logotype Friendhunter Friendhunter heeft op dit moment 85 vacatures (was 67); 210 netwerkers (was 123) en een bedrag van EUR 97.150 aan bonussen (was 74.650). Een bescheiden groei op alle fronten dus.

Conclusie?
Net als in de vorige aflevering zijn er geen echte conclusies te trekken op basis van deze resultaten. Ook is het onduidelijk of, en in welke mate, online referral services getroffen zullen worden door de economische malaise.

Maar we zullen de vinger aan de pols blijven houden. En vanaf volgende keer de verschillende partijen eens vragen de ontbrekende gegevens op te leveren. Zodat we op alle fronten een vergelijking kunnen maken.

Geef een antwoord

1 Comment