Broadbean opgeslokt door DMGT

Logo en logotype Broadbean Multiposter Broadbean wordt overgenomen door Associated Northcliffe Digital (AND), de digitale tak van Associated Newspapers. En over AND wordt het volgende gemeld:

Associated Northcliffe Digital reaches an estimated 28% of all UK internet users in the automotive, jobs, property, dating and personal finance online advertising markets.

Geen misselijke jongen dus…

Overigens is Associated Newspaper weer een onderdeel van DMGT; een absoluut powerhouse in UK medialand. En AND is de kip met de gouden eieren binnen de Associated Newspaper divisie. En heeft een agressieve aankoopstrategie binnen het segment van rubrieksadvertenties binnen recruitment, huizen, auto’s en relaties.

De overname van Broadbean door AND roept wel een aantal vragen op. Tenslotte heeft AND al een multiposter in haar stal; Conkers. Overigens kan Conkers al jaren nauwelijks een serieus potje breken. AND gaat met Broadbean dus in de rebound; wat een doodvonnis voor Conkers is.

Daarnaast wordt door zowel Broadbean als AND in het persbericht nadrukkelijk gesproken over de internationale expansieplannen van Broadbean. Nu bestaat die intentie bij Broadbean al langer, maar tot op heden heeft dat niet tot zichtbare resultaten geleid; althans niet in Nederland.

Nu lijkt het ook logischer voor Broadbean om de ogen naar het westen te richten: Noord-Amerika. Tenslotte spreken ze daar (min of meer) dezelfde taal en is er sprake van een zeer grote en homogene markt. Veel meer te halen met relatief weinig moeite.

Nederland is toch een beetje het bruggehoofd voor Broadbean richting mainland Europe.  Maar dat bruggehoofd heeft tot dit moment grote gelijkenis met Duinkerken in 1940 vertoond. Wil Broadbean daar verandering in brengen dan zal ook hier forse geïnvesteerd moeten worden.

Ik heb ondertussen een serie vragen richting Dan McQuire (Broadbean) gestuurd en zal ook Paul Stuurman (Knollenstein) en Peter Nieuwkoop (InGoedeBanen) eens om hun reactie vragen. En daar natuurlijk op RecruitmentMatters verslag van doen!

Geef een antwoord

7 Comments