De eerste ronde (reacties)

Goed. Ik had al wat reacties gekregen voor ik mijn vrienden en vriendinnen actief aanspoorde feedback te geven op mijn nieuwe profielfoto. En profiel(en). Bij deze een selectie van de reacties voor en na de grote ommeslag. Bericht over hoe ik dit vervolgens ga vertalen volgt.
 

Voor

Rachid Finge (Hyves)

Wat je profiel betreft: ik denk dat het goed is dat je meer naar de basis gaat, maar het is natuurlijk niet verkeerd om je te blijven onderscheiden. Zelf heb ik dat gedaan door de standaardkleuren in lijn te brengen met die op mijn website. Misschien kun je hetzelfde doen voor wat betreft jouw hyvesprofiel vs jouw weblog? Zeker gezien je werk is het misschien wel leuk om je signature overal in door te laten schemeren.

Verder zou ik alles qua foto’s en trivia zo invullen dat het uniek is en vooral nieuwsgierigheid opwekt, want dat prikkelt mensen het meest. Het cliché Less is more klopt bijna altijd wel. Daarnaast zou ik kiezen voor een lieve of serieuze profielfoto met mooie, zachte kleuren (die van mij is te serieus overigens en blijkt sommigen af te schrikken, haha).

Marco van Hurne (IKKI)

Je portfolio. Een verzameling links naar al je artikelen. De film van het steekspel (heb net premiere gekocht en ga editen). Ik zie roze.. Heel veel roze en beertjes.. Ja. Ja. Beertjes ook dat ja. Bij voorkeur van Winnie.

Chris Stapper (recruitmentmatters.nl)

Uniformiteit in social networks… goed idee. Zo maak je je brand compleet. Ik visualiseerde me bijvoorbeeld je hyves in RM oranje. En je LI in RM oranje (als dat nou eens kon). En overal dezelfde foto (dat is mij nog wel gelukt).

Wat poseren voor een foto betreft. 14 november is er een zeer leuk personal brand event, waar ik ook zeker bij zal zijn:
https://www.tomscholte.com/2008/10/personal-branding-netwerk-borrel.html

 

JP de Jong (Hyves)

Heftig hoor om je de pimps van je profielen te verwijderen. Misschien goed idee. Mijn tips:
hyves / facebook is niet zakelijk, dus dat mag lekker vrolijk en gek blijven.
Foto: ja graag! Voor de zakelijke sites in elk geval met je gezicht erop.
Gadgets? Why not. Moet t perse Prince zijn? Van mij niet…
En de kleur: Dat weet je vast beter dan ik…

Harry Maas (Hyves)

Een profiel moet persoonlijk zijn, daar kunnen andere je dus moeilijk in helpen. Een profiel maken vindt ik ook lastig, je blijft er aanschaven. Belangrijk is vertel wat je kwijt wil. Eerst even op een rijtje zetten. Niet te veel gadget’s daar wordt de pagina traag van. Ik hou zelf van blauw, dat straalt rust uit. Je hebt pagina’s die doen zeer aan de ogen en klik ik ook direct op toon in standaard design. Profiel foto? Zoals je voelt. Die van mij is nu heeel donker. Vandaar dat ik al een tijd niet heb gekrabbelt. Zorg bij de achtergrond dat het schermbreed is anders is dat ook storend en kun je de text niet meer lezen.

MarcKooimans (Hyves)

Of het is een wild arti iets? Of??? Maar dit is toch nergens voor nodig je moet absoluut niet mensen jou laten vertellen hoe of wat je moet doen. Je kan nooit idealistisch worden voor iedereen behalve voor je zelf. Doe dingen die jij leuk vind als andere dat niet als leuk zien, ga je toch niet je humor veranderen voor hen? Das toch het zooitje in de maling nemen?
Sorry als ik er compleet naast zit. Of het niet goed begrepen heb. Maar als ik dan mag kiesen met mij in een caddilac uit 1957 (wel zwart wit foto).

Bryan Vink (Hyves)

Ik heb misschien een idee voor je. Je hebt een hoop online profielen van jezelf, waarom maak je dan niet een soort fotocollage van jezelf bestaande uit de schermen van die profielensites. En dan kan je een site/pagina maken waar de achtergrond wit is en je een mooie grote foto van jou ziet bestaande uit die schermen. Aan de onderkant kan je dan al die linkjes zetten dmv alleen logo’s of iets. Ik heb wel een beeld erbij en zou het wel voor je kunnen willen maar dat moet je zelf doen.

Na 

Jurian Nijssen (IKKI)

Zie ik net wat leuke artikeltjes, maar ik schrik me dood van die foto. Daar “ben je niet echt jezelf he”. Van Boris moet je een andere foto in je profiel zetten. (of, maar dat vind ik dan weer, moet je er maar een nummerbord zoals in de gevangenis bij plaatsen.)

Halil Turactemur (Facebook)

Floor, je mag best .. uhmmm .. lachen op de profielfoto…

Remmelt Otten (Hyves)

Remmelt zegt: (17:38)

niet bijzonder sexy

Remmelt zegt: (17:38)

maar wel ok

Remmelt zegt: (17:38)

beetje streng

Floor zegt: (17:38)

ik ben ook niet mooi of bijzonder sexy…

Floor zegt: (17:39)

iemand noemde ‘m ‘zielig’

Remmelt zegt: (17:39)

haha

Remmelt zegt: (17:39)

die had nog nooit de moderne nederlandse portretfotgrafie bekeken?

 

Rene (Hyves)

Interessant idee.. Véél strandfoto’s 😉 Maar, verlies je op deze manier niet juist je eigen identiteit en creativiteit door het door anderen te laten invullen? Or do i miss the point?

Marco van Hurne (IKKI)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!!
OMG
nee… doe het niet.. je hebt nog zoveel om voor te leven. Nee, het valt allemaal wel mee. Je studeert vast wel af, je toekomst is nog rooskleuring. Je hebt familie die van je houdt enzo… Als ik in Finland zou wonen zou ik een kogelvrij vest aantrekken naar mijn werk
hehe…

Denise Amor (Facebook)

you could maybe smile in your photo, you don’t look very happy!

Martijn (op RM)

Floor, ik vind de info relevant en eenduidig. En netjes, opgeruimd. Ik vind alleen je eerdere foto leuker, meer jij, zoals je schrijft. Deze vind ik een beetje, tja, je kijkt sneu en dat past niet bij je stukjes. Welke filmpjes, etc? Dat weet ik niet, ben zelf net enkele maanden actief op de Li’s en de Plaxo’s.

Miguel Angel Tomé (Facebook)

First of all you should remove that serious face pic you put on your profile. You look much better when you smile. And much prettier (as you are).

Nadia (Facebook)

U’ve kept Prince on..=thats good ;
I agree with Denise…we want a pic of u smiling

Martijn (op RM)

FLeurop Floor!

Claire Coumans (Hyves)

Ik wil Piet terug op je achtergrond.
En je mag wel een foto waar je op lacht, zo cynisch ben je nou ook weer niet

Reinout Versteeg (via e-mail)

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen over je profiel. Zoals ik je ken ben je een vrolijke, goed uitziende, ambitieuze jonge vrouw waar geen berg te hoog voor is. Ik zou zeggen begin niet te veel met allerlei poespas. Ik weet absoluut niet of je hier wat aan hebt hoor. Als me nog iets te binnen schiet laat ik het je weten.

Maartje Heijsteeg (Facebook)

Floor, sorry dat ik niet reageerde eerder, maar ik heb er eigenlijk niet echt een mening over… Het kan me eigenlijk niets schelen hoe iemands profiel eruit ziet… Dus misschien ben ik dan de verkeerde persoon om het aan te vragen? Maar goed dan weet je dat in elk geval!

Sander Gijsbertsen (Hyves)

Wat een KK lelijke foto

Bas van de Haterd (Hyves)

vind het een enge foto hoor, bijna net zo rampzalig als de mijne

Harry Maas (Hyves)

leuke foto, vindt je het ook dat het je zelf weer geeft?

Geef een reactie

12 Comments