Slimmer werken

Om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen is er volgens mij maar één oplossing: slimmer werken, gewoon 10 keer efficiënter worden dan we nu zijn. Met alle nieuwe technieken merken we echter dat we vaak juist langzamer werken. We worden gegereerd door onze inbox en het ‘outlook piepje’ dat er nieuwe mail is. We moeten zoveel meer lezen, want we willen niets missen. Wat er eigenlijk gebeurt is dat we een aantal nieuwe media hebben, maar de meeste mensen de kennis ontbreekt om daar efficiënt mee om te gaan.

De term die hiervoor is uitgevonden, om wel efficiënt om te gaan met nieuwe media, is lifehacking. Lifehacking is niets anders dan het slim inzetten van goede trucjes die je leven en werk efficiënter maken zodat je meer kan doen in minder tijd. Van hoe je je inbox makkelijk kan managen tot snellezen.

Nu is dat natuurlijk weer iets dat je moet gaan lezen, zo’n blog, daar is er binnenkort voor de 5e keer de lifhacking academy. Een event waarop je op één dag leert om te gaan met de informatie overload en veel efficiënter te gaan werken. En tevens organiseert Volkskrant Banen samen met Martijn Aslander (van Lifehacking) binnenkort de avond seminar Slimmer werken, slimmer leven. Voor de mensen wiens baas je geen hele dag vrij wil geven om efficiënter te worden.

Lifehacking is in mijn optiek één van de manieren waarop we eindelijk de nieuwe media gaan gebruiken om efficiënter te worden, de enige manier om de welvaart te behouden met het oog op de vergrijzing en de opkomende markten.

Geef een reactie