Zinloze aggregator: Nushio

Logotype Nushio Nushio noemt zichzelf a job meta search engine. Jawel, natuurlijk is dat ook een vertical search engine.

Maar dit is een vertical search engine die gebruik maakt van andere vertical seach engines. Zoals Indeed, Jobster, CareerJet, Flipdog, JuJu(?). Door de vraag door te zetten naar die sites. En de resultaten vervolgens op de eigen site te presenteren.

Ik vraag me af wat de bouwers van Nushio hebben gedacht toen ze deze nieuwe ‘service’ in elkaar prakten. Want dit is hun interface:

Homepage Nushio

Het zoeken in miljoenen vacatures met de basic interface van een vertical search engine voor vacatures. Dat is interessant… Geen advanced search. Helemaal niets. Simple

En als je dan hebt gezocht krijg je dit:

Lijstscherm Nushio

Een lange lijst met vacatures. En dat is echt alles. Eén pagina. Geen verfijning van zoekcriteria. Helemaal niets. En dat van een site die zegt: It started with the idea of helping people find real jobs

De kunst van het weglaten is inderdaad een kunst. Want alle relevante functionaliteit wegsnijden helpt bepaald niet in het bieden van een werkelijke service aan de werkzoeker.

Nushio is niet alleen een stomme naam, het is ook nog eens een volstrekt zinloze en overbodige service.

Met dank aan Cheezhead

Geef een reactie

1 Comment