Een andere benadering a.u.b.

Een recent Jobfox onderzoek (onder 200 recruiters) over employee performance kent een oudbollige uitkomst. Slechts 20 procent van de recruiters noemt gen-yers ‘great performers’. Sterker nog, 30 procent noemt hen ‘poor performers’. 63 procent geeft de voorkeur aan babyboomers.

Mijn generatie is niet lui
Nu is alle verandering moeilijk en zijn babyboomers over het algemeen makkelijke werknemers, maar ik word moe van de figuren die mijn generatie als lui en ongeïnteresseerd bestempelen.

Goeie kids
We zijn een beetje anders, maar goeie kids. Dus voor je de toekomst van je bedrijf vernaggelt (wij zijn immers die toekomst, de babyboomers sterven uiteindelijk uit),
kijk eens naar een andere benadering. Zet ons bijvoorbeeld niet tussen allemaal babyboomers. Die helpen ons, uit vrees voor hun eigen baantje, niet.

En doe het één en ander snel, voor we naar de volgende werkgever uit de ‘poel van twintig procent’ verhuizen.

Naar: Cheezhead

Geef een reactie

4 Comments
 • Tessa Faber
  says:

  Heerlijk die generatie Y.
  Die zijn slim, creatief, weten precies wat ze willen, doen wat ze leuk vinden en kiezen voor een goede balans tussen werk en prive!
  Als loopbaancoach van generatie X probeer ik mijn clienten uit dezelfde generatie wat meer te laten denken als de Y-ers!!

  Ik hoop dat de generatie Y dat saaie Hollandse calvinistische cultuurtje van “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” met een frisse wind verjaagt!!

  The sky is the limit.

 • Kim Willems
  says:

  Tja, mensen die meewerken aan dit soort onderzoeken zijn zelf vaak generatie Babyboomers. En zij hebben helaas geen goed woord over voor ons, generatie Yers.

  En dat terwijl we slim, snel en creatief zijn. We zijn hoog gemotiveerd omdat we het leuk willen hebben.

  Het wordt tijd dat mensen hun mensbeeld voer generatie Y veranderen..