Recessie? CV carpet bombing!

free_for_job Donkere wolken pakken zich samen boven onze economie. De zakelijke broekriem zal wederom worden aangehaald waardoor de werkloosheid zomaar zou kunnen groeien. In Amerika is dat ondertussen volop aan de hand.

Tja, en dat betekent dat het machtsevenwicht op de arbeidsmarkt in de richting van werkgevers gaat doorslaan. En dat heeft ferme gevolgen voor een groeiend aantal werkzoekers. Want hoe kom je nu nog onder de aandacht?

Al die personal branding sites zijn in één klap niets meer waard. Want je kan als werkzoeker niet langer passief achterover leunen. En wachten tot die ene, ideale werkgever op audientie komt. Die tijd lijkt voorbij te zijn.

Je zal als werkzoeker dus actief aan de bak moeten. En dat betekent je CV ‘pushen’. Een vervelende activiteit die veel teveel tijd en energie kost. Waar je als verwende werkzoeker natuurlijk helemaal geen zin in hebt.

Gelukkig is er een uitstekende oplossing: CV carpet bombing!

Jawel, althans in Amerika natuurlijk; het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Wat is CV carpet bombing?
Nou ja, het staat niet onder deze naam bekend maar onder de naam resume blasting. En deze service biedt een werkzoeker, tegen betaling, de mogelijkheid om een CV naar een hele serie recruiters te sturen.

In het algemeen geldt, hoe meer recruiters, hoe duurder de service… Oftewel, hoe harder je bombardeert , hoe meer je betaald. Daar zullen die recruiters blij van worden…

Maar er is blijkbaar een markt voor in de VS. Want er zijn een heel aantal partijen die een dergelijke service bieden: Resumeblaster, ResumeSpider, ResumeZapper, ResumeRabbit, ResumeMailman en ongetwijfeld een hele serie anderen. Opvallend is het gebrek aan fantasie bij het verzinnen van een pakkende naam!

De vraag is wat je hier als werkzoeker eigenlijk aan hebt. Recruiters die zich bij een dergelijke service hebben aangesloten zijn mijns inziens slechts bezig hun database te vullen. Keert de economie ten goede, dan gaan zij op hun beurt de werkzoekers spammen?

Een tip voor personal branding sites tijdens een economische recessie: koop een CV carpet bommer en koppel het aan je service. Heb je zomaar een (tweede) business model en kan je misschien de economische winter overleven.

Overigens hoop ik niet dat we deze merkwaardige service in Nederland gaan tegenkomen…

Geef een reactie

1 Comment