Totaljobs gaat vernieuwen

Jawel, er staan nieuwe dingen aan te komen bij Totaljobs. Maar voordat ik het daarover wil hebben moet ik Totaljobs eerst feliciteren! Want volgens haar wekelijkse nieuwsbrief is Totaljobs Nederland vandaag vier jaar geworden. Van harte!

Totaljobs.nl is 4 jaar

De nieuwsbrief gaat overigens vooral over de verbeteringen die Totaljobs heeft aangebracht in de afgelopen jaren. Met als nieuwtje dat er sinds kort een kaartfunctie is toegevoegd aan Totaljobs.

Een kaartfunctie?
Jawel, en wat voor één… Totaljobs maakt daarbij gebruik van Microsoft Virtual Earth. Overigens is onderstaand voorbeeld een testvacature, altijd leuk om te vinden in een productiedatabase:

Vacature met kaartoptie

Die kaartoptie zit dus verstopt in de individuele vacature. En de kaart wordt dus pas zichtbaar als je op de hyperlink Kaart klikt:

Vacature met kaartoptie

En dat is is het. Wat een verbetering… Daar heb ik als werkzoeker echt heel veel aan. Gewoon op het laatste moment erbij geplakt. Misschien moet Totaljobs eens kijken naar een serie voorbeelden op dit gebied…

Maar er is meer nieuws op komst
Gelukkig is dit niet alles, want de nieuwsbrief van Totaljobs gaat verder:
Wij vinden het belangrijk dat jij lekker in je baan zit. Daarom willen we je vragen hoe jij denkt dat totaljobs.nl je nog beter kan helpen bij het vinden van een passende (nieuwe) baan.

Totaljobs zit natuurlijk een potje te liegen als ze zegt het belangrijk te vinden dat ik goed in mijn baan zit. Want dat wil ze helemaal niet.

Maar ik dwaal af… Het gaat om een aantal nieuwe opties die Totaljobs overweegt en waarbij ze crowdsourcing toepast om te zien wat interessant wordt gevonden:

  • Een link naar mijn Hyves pagina toevoegen aan mijn profiel
  • Een link naar mijn LinkedIn pagina toevoegen aan mijn profiel
  • Een foto toevoegen aan mijn profiel
  • Solliciteren via een videoboodschap
  • Video’s van werkgevers weergeven
  • Het bewaren van verstuurde sollicitaties
  • Betere zoekmogelijkheden voor het zoeken naar vacatures

Nou, dat zijn vooral personal branding elementen (foto, Hyves en Linkedin), het obligate video gereutel, een heel klein stukje workflow (bewaren van verstuurde sollicitaties, hoe gaat dat als ik direct bij de werkgever moet solliciteren?), en een betere zoekfunctie.

Totaljobs denkt er dus over om zachtjes te morphen richting vacaturesite met personal branding. Toe maar!

Helaas heeft ze niet begrepen dat het voor werkzoekers nog makkelijker zou zijn om maar direct van het Linkedin profiel gebruik te kunnen maken. Maar dat zou misschien wel een te grote stap zijn geweest. En het levert natuurlijk ook geen CV database op waar je geld mee kan verdienen…

Geef een reactie