Banentop.nl. Een nieuwe vacaturesite…

Logotype Banentop Er is weer eens een nieuwe vacaturesite gelanceerd; Banentop.nl. Met als buitengewoon merkwaardige pay-off: no show, just jobs… Oke.

De site ziet er op zich redelijk uit; maar er is geen enkel onderscheidend element. En de geboden functionaliteit blijft ver achter bij wat tegenwoordig van een vacaturesite mag worden verwacht.

De homepage
En zo ziet de homepage van Banentop er uit:

image

Nou, ik heb het aanzienlijk lelijker gezien.  Wel uitsluitend rechte hoeken, dus van de Web 2.0 hype trekt Banentop zich niets aan.

Als ik zoek naar vacatures blijken er 161 op de site te staan. En dan ontdek ik een merkwaardig verschijnsel:

Lijstscherm vacatures

Want Banentop toont het aantal keer dat de vacature zou zijn bekenen. De meeste vacatures bungelen rond de 50 keer. maar er zijn er twee die daar ver bovenuit springen: Monteurs werktuigbouw (46.423) en Account Manager (19.293).

Voor een site die nog maar net live is, lijkt dat wel extreem veel. Vooral als je bedenkt dat de Alexa ranking 6,342,147 is. Dat geeft toch een hele andere indicatie. Misschien heeft iemand met de tellertjes zitten te spelen?

Privacy? Wat is dat?
Banentop is niet geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Terwijl ze toch een CV database zegt uit te venten. Maar van privacy heeft Banentop blijkbaar geen kaas gegeten. Getuige het volgende statement in de Algemene voorwaarden:

Het gebruik door ons van cv’s en andere persoonlijk informatie aangeleverd door de gebruikers van deze site is vastgelegd in ons privacy beleid.

Alleen… een privacybeleid is op de hele site niet te vinden…

Achtergrond
Banentop is een eenmanszaak en is eigendom van J. Korsten. Die volgens zijn Linkedin profiel in een vorig(?) leven werkzaam was bij Select Human Resources. En dat is te zien; want vrijwel alle vacatures zijn afkomstig van deze intermediair.

Conclusie
Afgezien van de interface is er niets wat deze site boven de grauwe middelmaat uit tilt. Verder is het aantal vacatures natuurlijk extreem beperkt. En weinig vacatures betekent nauwelijks bezoek.

De site doet me in veel opzichten denken aan Orangejob. Met eenzelfde toekomstsperspectief…

Geef een reactie

1 Comment