Ik ben mijn eigen uitzendbureau

Een vriendin die een schrijfklus krijgt bij IKKI, een bevriende illustrator die zijn portfolio komt laten zien op de NRC beeldredactie, een andere vriendin die bij diezelfde krant vormgeefster wordt… Ik begon al bij mijn baantje bij de C1000 met werven.


Ik zou mijn eigen uitzendbureau moeten beginnen. Of, klinkt iets positiever, een netwerk van gelijkgestemde, freelancende creatieve geesten. Men komt bij mij voor een klus, ik tip de beste creatieveling for the job. En als ik niemand weet, doe ik het wel zelf. Ik heb toch niet genoeg banen.

Helemaal niet zo’n slecht plan eigenlijk. Behalve dan dat ik de extra klussen daadwerkelijk op me neem. Dat gaat niet gebeuren.
Het is gezelliger dan alles in je eentje te regelen en je zorgt eigenhandig voor een fijne werkomgeving. Ik ken deze mensen immers al uit de school- en/of beroepspraktijk en weet wat ik aan ze heb.

Geef een reactie

2 Comments
  • Chris Stapper
    says:

    Leuk he, netwerken. Echt iets voor het informatie tijdperk: iemand kennen voor de klus en zo je vrienden / kennissen helpen. Zeker een van de leukste dingen die je kunt doen als je een bepaald wereldje in bent gerold.

    Als je nog ergens een HR filosoof kunt plaatsen… maar ik geloof dat ik ook al genoeg werk heb.