The making of RecruitmentLab: Technisch vernuft

Onze technici gebruiken het PHP Framework CodeIgniter bij de realisatie van de RecruitmentLab techniek. Het interessante aan dat framework is dat de data, de programmatuur en de presentatie sterk gescheiden zijn. Dat maakt het bijvoorbeeld makkelijk om een site onder een ander label te presenteren. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei technische voordelen, zoals stabiliteit, omdat je gebruik maakt van proven technology, maar het voert wat ver om die hier uit de doeken te doen.

Er staat inmiddels ook een vrij uitgebreid datamodel dat we tot in detail met Marc hebben afgestemd. Dat datamodel is de basis voor de logica en werking van RecruitmentLab. Voor de database zelf zetten we het veelgebruikte MySQL in.

De term ‘voortschrijdend inzicht’ is bij onze techneuten ieder jaar het woord van het jaar! Om Marc de gelegenheid te geven om regelmatig bij te kunnen sturen hebben we een aantal deelopleveringen afgesproken, zodat Marc de site langzaam ziet ‘groeien’. Op dit moment werken we toe naar een tweede deeloplevering die geplanned staat voor medio november.

Geef een reactie

1 Comment
 • jiska
  says:

  Hi Bas,
  Hoe zijn de eerste reactie op RecruitmentLab? Wat specifiek is er beter en anders dan er was?
  Als Recruiter merk ik dat de overkill aan searchtools om een nieuwe oplossing vraagt om alles te integreren.
  Ik ben benieuwd welke mogelijkheden jij ziet.