Scroll lol bij de HEMA

Yep, het is weer zo ver. Ook bij de HEMA beleef je veel ‘scroll lol’. Onbegrijpelijk. Een frisse, nieuwe site die op een leuke manier werd aangekondigd en dan toch weer ellende laat zien op de afdeling ‘vacatures’.

Op de index is het goed zoeken geblazen als vacaturezoeker. Er is qua opmaak van de vacatures niets, maar dan ook niets terug te vinden van de hippe opmaak van de site zelf. Men heeft gekozen voor een piepklein lettertype en de bekende bullet opsommingen. Kortom, de creativiteit die is losgelaten op de eigenlijke site was op, toen men bij de wervingpagina was beland.

Het ontbreekt niet alleen aan de ‘HEMA-saus’ maar ook aan de vindbaarheid heeft men nauwelijks aandacht besteed. Niet alleen door het frame overigens.

Ook merkwaardig is dat men bij de ene vacature een gepersonifieerd e-mailadres gebruikt en bij de andere een algemeen.

Dit jaar (2008) heeft HEMA de Beste Werkgever award gewonnen; een prijs voor de organisatie met de sterkste stijging in medewerkertevredenheid. Maar zeker geen prijs voor de beste wervingsite.

Geef een reactie