Breaking news: CareeriD is live!

Logotype CareeriDIk heb een tijdje op dit nieuws moeten zitten, maar we hebben weer een nieuwe site in online recruitment land: CareeriD

CareeriD? Wat/wie is dat? Kort gezegd: sociaal netwerk meets vacaturesite meets matching. Geheel van Nederlandse bodem! Waarmee automatisch de vergelijking met IKKI zich aan mij opdringt.

De homepage
En zo ziet de homepage van CareeriD er uit:

Homepage CareeriD

Vloeiende lijnen, sterke kleuren, fraaie visuals. Het is duidelijk dat deze site bepaald niet op een shoestring budget is gemaakt. Eerder het tegendeel.

De site maakt haar intenties redelijk duidelijk op de homepage via een rotating banner. En als ik op Over CareeriD klik wordt uitgelegd waar de naam CareeriD vandaan komt: Carrière Identiteit (C-ID).

Die C-ID moet volgens de bedenkers van de site het CV gaan vervangen. Gelukkig zeggen ze erbij dat het hun droom is; want hoewel het CV al vele malen dood is verklaard lijkt het er maar niet van te komen.

CareeriD richt zich overigens op jongere, hoog opgeleiden. Oftewel de Gen Yers onder ons. En de site denkt die Gen Yers te kunnen boeien met de volgende ‘pijlers’: Meer dan een CV, Carrièrecommunity, Intelligent matchen, Online headhunter, Laagdrempelig solliciteren, Maatschappelijk bewust, Werkgevers werven en kandidaten selecteren en Gebruiksvriendelijkheid.

Nou, het ontbreekt CareeriD in ieder geval niet aan ambitie…

Achtergrond
CareeriD is eigendom van CareerId Netherlands BV. De bestuurders van CareeriD Netherlands BV zijn:

  • Menno Thijssen, tevens eigenaar van Bedrijfssimulaties.nl, onderdeel van Ynca Publishers
  • Mark van de Pol
  • Harold Rimmelzwaan, managing director van JobTrack, onderdeel van Wegener

De site meldt dat zowel Bedrijfssimulaties als Wegener partners zijn.

Met Wegener als partner, en Harold Rimmelzwaan als een van de bestuurders, heeft CareeriD waarschijnlijk toegang tot de vacatures van JobTrack. En dat zou natuurlijk een zeer prettige bijkomstigheid zijn.

Voor JobTrack is het ook een interessant model. De site heeft nu in potentie drie outlets: JobTrack, Spotajob en CareeriD. Klinkt als een strategie…

Voor CareeriD is Wegener/JobTrack natuurlijk een sterke partner. En dat kan nooit kwaad, zeker niet in de huidige tijd.

Slotopmerking
CareeriD is net live, vanzelfsprekend in beta, en vertoont nog een aantal hickups. Ik zal over een paar weken terugkomen om de site een met een bezoek te vereren. Ik kan bijna niet wachten!

Full disclosure: CareeriD heeft mij recent gevraagd op gezette tijden advies te geven.

Geef een reactie