MyBiss: zwaar gemankeerd netwerk voor professionals

Logotype MyBissMet gepaste schaamte presenteer ik MyBiss. Een volstrekt onzinnig sociaal netwerk voor professionals. Van Nederlandse bodem. Of mag ik in dit geval van Friese bodem spreken.

Mogelijkerwijs is in het hoge Noorden de naam Linkedin (of Xing) nog niet doorgedrongen…

De homepage
Het begint allemaal op deze pagina:

Homepage MyBiss

De tekst op deze pagina moet eenieder eens goed doorlezen. Ik kreeg in ieder geval kramp van het lachen. Een voorbeeld:

Tevens biedt het MYbiss-systeem slimme ICT toepassingen om gemakkelijk interessante leden te ontmoeten en uw zakelijke netwerk te vergroten.

Zouden die gasten uit Friesland echt nooit op andere sociale netwerken hebben gekeken? Nog een onbedoeld komische zin:

Het leukste is dat door uw deelname er een steeds groter groeiend netwerk ontstaat en dat dit u niets kost!

Wow! Dat vernieuwend. Dat niemand daar eerder aan zou hebben gedacht…

En dan een volstrekt ongefunderde: Kom gemakkelijk in contact met duizenden beslissers.

Duizenden beslissers… Dat ziet er zo uit, op de interactieve MyBiss kaart:

 Interactieve MyBiss kaart

Het zijn er om precies te zijn niet meer dan 140. Met daarbij alle medewerkers van E2 Projecten, de bouwer van de site. Jawel, duizenden beslissers…

Probeer voor de lol eens vacatures te bekijken, of contact met MyBiss te zoeken. In beide gevallen krijg je als reactie: U moet eerst inloggen, voordat u verder kan. Hahaha! Dit kan je niet verzinnen.

Advertenties? Welnee!
Als ik ben geregistreerd (waarover later meer) is dit mijn persoonlijke pagina:

Mijn pagina

Wat het meest de aandacht trekt zijn logo’s van een aantal meer dan bekende bedrijven. Je vraagt je toch af wat die logo’s daar doen. Is het reclame? Nee. Zijn dit sponsoren? Nee. Het is gewoon een serie logo’s die MyBiss wel interessant vindt om te tonen…

Registratie
In de registratie zit een heel merkwaardig onderdeel, waarmee MyBiss meteen aandoet als een pyramidespel/kettingbrief. Ik moet namelijk drie relaties opgeven als ik mezelf wil kunnen registreren:

Registratie

Wat een idiotie…

Verwijderen? Niet mogelijk!
Nadat ik mezelf ervan heb overtuigd dat deze site echt helemaal niets waard is wil ik mezelf verwijderen als beslisser. Maar dat kan natuurlijk niet!

Hoe kom ik dat van dit idiote sociale netwerk af? Volgende de algemene voorwaarden:

MYbiss-leden die hun overeenkomsten met MYbiss willen beëindigen, dienen dit minimaal 30 dagen voor het verlopen van de huidige overeenkomst te laten geschieden. Opzegging dient schriftelijk via het contactformulier te geschieden.

Welke huidige overeenkomst? Schriftelijk via het contactformulier?? De onzin houdt maar niet op.

Achtergrond
Dit droevige concept is gerealiseerd door E2 projecten VOF. En achter deze gevel bevinden zich Emile Bakker en Feikje Bakker-Menger.

E2 projecten doet iets met multimedia. Wat ook te zien is in het hysterische filmpje wat uitlegt hoe MyBiss werkt. Ik kreeg er knallende koppijn van.

Conclusie
Een schaamtevolle vertoning die hopelijk zo snel mogelijk richting Deathpool verdwijnt. Want slechter heb ik het in ieder geval nog nooit aangetroffen.

Geef een reactie

5 Comments
  • Kees Romkes
    says:

    MINDZ.com is niet alleen ‘weer’ een sociaal netwerk, maar houdt ook vooral de behoefte aan fysiek ontmoeten in stand, het delen van kennis in een on- en offline omgeving.

    Gratis en zonder reclame of ‘piramide vorming’, die sneeuwbal gaat vanzelf wel rollen, daar zijn we van overtuigd !

    Daarnaast behouden we ook bestaande netwerken en omgevingen om jezelf te profileren (branden) en zijn dus geenszins vervanging, maar aanvulling, door middel van slimme web2.0 tools en fysieke dienstverlening.

    11 November is onze ‘public beta’, dan kan je er zelf gaan rondneuzen !