Baas in huis

Het aantal webwinkels in Nederland groeit explosief, volgens de Kamer van Koophandel. Waren er in 2006  nog zo’n 5.000 webwinkeleigenaren geregistreerd bij het Nederlandse handelsregister, begin 2008 is dat verdubbeld tot ruim 10.000.

Veel daarvan zijn jonge moeders. Wel logisch eigenlijk. Ze zijn niet afhankelijk van een baas om carrière te maken. Misschien hoeven ze ook niet perse carrière te maken. En ze zitten lekker dicht bij het kroost.

De fiscale regelingen voor (startende) ZZP-ers zijn verbeterd. Dat is natuurlijk een sneer naar werkgevers die niet de benodigde maatregelen treffen om deze jonge moeders binnen te houden. Er is een reden waarom ze niet moederen bij hun werkgever.

Ik ken ook veel studenten die een webwinkeltje beheren. Grafisch ontwerp-vriendjes hebben t-shirtshops op hun naam staan. Het is natuurlijk ook een fijne bijverdienste. En je kunt je eigen tijd indelen. Je bent niet afhankelijk van een leidinggevende die je elk moment kan oproepen als zijnde oproepkracht. Sta je daar weer, belachelijk vroeg in de morgen, met een zak koffie op je rug, om Douwe Egberts te slijten aan chagrijnige reizigers.

Een vriend en ik hadden ook een idee om een webwinkel in design te beginnen. Als in: u geeft ons een opdracht, wij maken (op). Maar u merkt al, echt avant-garde kunnen we het niet meer noemen… 

Dit artikel was eerder te bewonderen op ikki.nl

Geef een reactie

2 Comments