Google verlaagt lunchbudgetten

Google, ’s werelds beste werkgever, verlaagt de lunch budgetten van werknemers. Ook daar begint de economische crisis dus tot ingrepen te leiden. Maar als je 7.500 dollar per persoon per jaar uitgeeft aan lunch en diner mag dat ook wel. Hyped heeft en mooi stuk hier over. Maar och, een bedrijf dat nog steeds ontbijt, lunch en diner biedt voor zijn werknemers mag best de afternoon tea op dinsdag vervangen door een ‘occasional snack attack’.

Geef een reactie

2 Comments
  • Jaap Steinvoorte
    says:

    Zal ik wel weer zijn, maar ik vraag me dus af of ze hier wel handig aan doen. Mindere tijden, buikriem aantrekken, en wat gebeurt er als eerste, bezuinigen aan de kant van de medewerker, degene die de daadwerkelijke waarde vertegenwoordigd, het intellectueel kapitaal. Ik heb geen idee of er nog andere bezuinigingen zijn doorgevoerd die de medewerker niet raken overigens. Wordt er gesneden in de bonussen van het management? Ik vermoed overigens dat het een weloverwogen keuze is om het niet volledig af te schaffen aangezien dit een hardcore deel van de cultuur van Google is.
    We vinden het met z’n allen, ik ook, erg veel. 37,5 dollar per dag uitgaande van 200 werkbare dagen. 20,5 dollar bij 365 dagen. Maar… wat dus niet wordt getoond is dat de google employees vaak enorm lange dagen maken, dat hun hele lifestyle rondom Google is, collega’s zijn vrienden, vrienden zijn collega’s. En vergeet ook even niet dat ze een contract hebben voor een bepaald aantal uren, ze maken er echter veel meer omdat de sociale druk om niet als eerste het kantoor te verlaten enorm groot is.