The biggest recruitment show on the planet

De boodschap was duidelijk, simpel en bevat 2 woorden: “six days”. Over 6 dagen eindigt de sollicitatie van Barrack Obama (www.barrackobama.com) voor Chief Executive of the United States of America (in de constitutie is de officiële naam Chief Executive i.p.v. President).

De race is nog niet afgelopen (zeker niet in Florida) en voor Barrack Obama zijn twee dingen belangrijk:

  • De twijfelaar moet gaan stemmen (zal veelal namelijk kiezen voor Barrack)
  • De twijfelaar moet een Barrack-stem worden

 

Wat doe je? Je kondigt nationaal aan (in kranten e.d.) dat Barrack Obama op 3 van de 4 grootste televisiezenders op prime time (20.00 – 20.30) een half uur zijn boodschap zal vertellen (adress the nation).

Een half uur van de beste personal branding die ik ooit gezien heb, die live eindigt in een football-stadion waar tienduizenden mensen Barrack Obama toejuichen. Maar de climax moest nog komen…. Nog geen twee uur later was Barrack Obama breaking news op CNN.

De best denkbare ambassadeur, Bill Clinton, start de grootste refferal actie ooit:

  1. Bel mensen op
  2. Zorg dat mensen gaan stemmen
  3. Neem mensen mee naar de stembus en
  4. Gebruik het internet om Obama te promoten (Sociale netwerksites spelen een cruciale rol in deze verkiezingen).

Opnieuw was de wervingsboodschap helder en simpel: wil je de ‘Clintonyears’ of wil je weer 4 jaar de ‘Bushyears’. Als je nog maar een beetje twijfelde…..dan was je nu echt om!

Als het 23.00 uur is, stopt CNN met Breaking News omdat McCain een gelijke hoeveelheid zendtijd moet krijgen. McCain zit namelijk bij Larry King, maar nog voor het interview begint (tijdens de reclame) ben ik in slaap gevallen….Ik ben moe geworden van alle show en adrenaline.

Na zoiets boeiends, zit ik niet meer te wachten op een zwaar interview. Ik verwacht dat dit ook geldt voor heel veel Amerikanen. Al met al een perfecte recruitment-timing en misschien wel de definitieve kock-out voor McCain in Florida. Wie zal het zeggen…

Ik nomineer in ieder geval Bill Clinton en Barrack Obama voor ‘The Employer Brand award’ en ‘Recruiter of the year’. Kan iemand ze bellen?

Razende reporter/gastblogger: Geert-Jan Waasdorp (directeur Intelligence Group)

Geef een reactie

2 Comments