Verbijsterend: alweer een online referral site!

Logotype GoozupZit ik niets vermoedend en al geruime tijd te wachten op Jobadvisor; de Zubka kloon van VNU, wordt ik opeens rechts ingehaald door alweer een nieuwe online referral service: Goozup.

Hah, een echte Web 2.0 naam. Volstrekt onzinnig. Net zo onzinnig als het aantal online referral sites wat zich nu op de Nederlandse markt begeeft.

Voor wie de tel is kwijtgeraakt; dit zijn de online referral services die in Nederland actief zijn: Spotajob, Zubka, Friendhunter, Usersix, Onenet, Jobadvisor (binnenkort…) en nu dus ook Goozup. Ik hou het niet meer bij…

Vandaag hou ik het daarom even bij een kort bezoekje en wat achtergrond informatie. Misschien dat ik later in de week nog de moed kan opbrengen om me als refereerder (ja, ja; na spotters, connectors, netwerkers en sixers) aan te melden. En daar verslag van te doen…

De homepage
En dat ziet er zo uit:

Homepage Goozup

Bepaald geen Web 2.0 uitstraling. En al net zulke idiote visuals Zubka. Of zou Goozup daar haar inspiratie vandaan hebben gehaald?

Waarom Goozup?
Daarvoor laten we Goozup zelf even aan het woord:

GoozUp helpt bij het werven en selecteren van potentiële sollicitanten middels een referentie model dat gebruik maakt van persoonlijke netwerken. Dit model biedt werkgevers en werkgevers een alternatief om snel verborgen en passieve sollicitanten te vinden.

Nou, dat weten we dan ook weer. Er is in ieder geval geen tekstschrijver aan te pas gekomen. Maar dankzij Goozup kunnen we nu snel verborgen sollicitanten vinden…

Maar er zijn meer tante Betje teksten. Wat hiervan te denken:

Bij GoozUp vinden we dat werving een persoonlijke aangelegenheid is en dat die persoonlijk aanpak te vaak ontbreekt. Hoe beter mensen elkaar kennen, des te beter kunnen ze beoordelen of iemand bij een baan past. GoozUp maakt werving een persoonlijk verhaal door persoonlijke netwerken in te zetten.

Zeer apart is dat Goozup haar gebruiksvoorwaarden uitsluitend in het Engels heeft. En dat ook nog eens in een belachelijk klein lettertype presenteert. Alsof ze niet wil dat het gelezen wordt:

Gebruiksvoorwaarden

Gelukkig heeft Goozup wel een registratie bij het CBP. Goed zo!

Ambitie
Daar loopt Goozup van over:

GoozUp zal zich initieel richten op de wervingsbranche in alle belangrijke Europese arbeidsmarkten.

Toe maar, geen valse bescheidenheid bij deze partij!

Achtergrond
De site wordt geexploiteerd door Goozup International BV. Bestuurders zijn Wim van Seters, Geert Immerzeel, Patrick Koelewijn (via Koelewijn BV) en Geurt Jan van Ek (via Bovanek BV). En deze vier heren staan ook op de Over ons pagina van de site.

Waarbij Goozup zelf nog het volgende weet te melden:

GoozUp International B.V. is opgericht in 2007, en heeft kantoren in Eindhoven, Nederland (hoofdkantoor) en in Parijs, Frankrijk.

Leuk detail: Willem van Seters woont in Parijs. Ik heb wel een idee waar dat kantoor in Parijs, Frankrijk is gevestigd…

Conclusie
Wat moet ik hier nu van zeggen? Eigenlijk helemaal niets. Want het is toch onbegrijpelijk dat van een online dienst waarvan het business model volstrekt onbewezen is er ondertussen zeven partijen zijn. Alleen in Nederland!

Daar staat mijn verstand van stil.

Geef een reactie

8 Comments