Vacaturesites in oktober: het kan vriezen, het kan dooien…

stopwatch Ook deze maand natuurlijk weer de beschikbaarheidscijfers van de vacaturesites. Hoe hebben ze het in oktober allemaal gedaan?

Het is dus weer tijd voor de harde cijfers. En een ranglijst van onze grote vacaturesites. Ik kan alvast verklappen dat Megajobs als laatste is geeindigd… Maar of dat nog nieuws is?

Dankzij Pingdom kan ik een perfect beeld geven van de situatie van de afgelopen maand:

image 
In plaats van JobbingMall wordt voortaan Careerbuilder gebruikt.

Alleen Monsterboard en NuWerk behouden hun 100% uptime status in vergelijking met de vorige maand. En NuWerk is de enige site die over drie maanden 100% uptime heeft laten zien.

Is dat nou goed of slecht? In mijn optiek valt het erg tegen dat grote sites niet in staat zijn om maand over maand een 100% uptime laten zien. Maar misschien verwacht ik teveel.

De relatief lage score van JobTrack (gebruikelijk op 100% of 99,99%) heeft zeker te maken met de introductie van de nieuwe interface.

Gelukkig zijn alle sites, inclusief Megajobs, boven de 99% uitgekomen. Dat was vorige maand wel anders. Desondanks is ook deze maand Megajobs weer stijf onderaan geeindigd, met een downtime van bijna 7 uur…

En ook in responsetijd doet Megajobs het verrreweg het slechts; als enige boven de 2 seconden. Dat hier sprake is van een gemiddelde wordt exteem duidelijk aan de hand van onderstaande grafiek:

Responsetijd Megajobs oktober 2008

De fluctuaties zijn werkelijk enorm; en hangen nauw samen met de momenten dat de site down gaat.

Conclusie
Het ziet er allemaal wat beter uit dan vorige maand; maar er valt nog steeds een hele hoop winst te behalen voor een groot aantal partijen. Hopelijk laat november nog betere resultaten zien!

Geef een reactie

1 Comment