Dag 3 op de ERE, the final chapter

Het ochtend programma was rustig met vooral een interessante spreker: dr. John Sullivan. Hij wist goed uiteen te zetten – ja het woord gaat vallen – welke kansen en welke gevaren recruitment heeft nu er wel degelijk sprake is van een recessie (al is deze nog niet officieel).

Een paar highlights:

  • De CFO is de belangrijkste partner van de recruiter in deze tijd. Maak duidelijk welke bijdrage (opportunity costs) recruitment levert aan de organisatie, definieer je kengetallen en kijk hoe je deze kunt reduceren. Ben je bezig met kostenreductie, dan is de CFO je vriend (en stel je je budget veilig).
  • Het zijn mooie tijden voor recruitment. Minder concurrentie op de markt, ‘hoogwaardigere kandidaten’ beschikbaar, sterken merken staan onder druk (de AEX zegt ook iets over het employer brand) en is deze periode één van de weinige kansen om personeelsplanning op de agenda te zetten (en daarmee de legitimiteit van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie).

In de middag veel nieuwe dingen gehoord en gezien. Hieronder een paar leuke links en feiten die zeer zeker de moeite waard zijn om te bekijken c.q. te weten:

  • Yahoo! geeft voor e-search (gemiddeld genomen) betere zoekresultaten dan Google
  • Hoe gaan zoekmachines er in de toekomst uitzien? Kijk dan eens op Searchme en Viewzi
  • Wil je een verzameling hebben van zoekstrings voor e-search?
  • Op Google Labs kun je de eerste resultaten zien van het indexeren van Audio, zoals in video en radio. Het heet GAudio en geeft je een interessante blik op hoe we kunnen zoeken in de toekomst.

clip_image002

Screenshot van www.searchme.com

clip_image004

Screenshot van www.viewzi.com

En verder kan ik iedereen aanraden om een magarita te drinken op South Beach Maimi. Tussen de duurste auto’s van de wereld zou het zomaar kunnen zijn dat je Crockett en Tubbs ontmoet….. het ziet er precies zo uit als in de serie. Zelfs het groen en roze zie je overal terugkomen. Al met al had de ERE een geweldige ROI en ga ik in het voorjaar weer.

Overigens…. Als je maar een beetje twijfelt om naar de Global Recruitment Conference te gaan, stop dan met twijfelen. Je gaat daar heel veel nieuwe dingen horen van heel veel inspirerende sprekers. Daarbij kun je fantastisch internationaal netwerken.

Geef een reactie