Vacatures per regio: het gaat best lekker!

GrafiekDe positieve ontwikkelingen van vorige week zetten zich ook deze week onverminderd voort. Alsof buiten de zon schijnt! In plaats van een enorme wolkbreuk, zoals ons dagelijks wordt voorgehouden.

Want ook deze week gaat de groei in alle regio’s onverminderd door. En dat wil toch wel iets zeggen dacht ik zo. In ieder geval wat positief nieuws; en dat kan in deze tijd nooit kwaad.

Dit is het beeld voor de afgelopen drie weken:

week 42 - 44

West- en Oost Nederland gaan beiden met +0,2% omhoog; Zuid- en Noord-Nederland gaan beiden met +0,1% omhoog. Tergend langzaam kruipt Oost-Nederland naar het Noorden toe, zoals ook uit het beeld voor de langere termijn blijkt:

week 22 - 44

Het is toch een fraai gezicht! In een tijd vol negatieve berichtgeving zijn de vacaturemotortjes van de verschillende regio’s de brengers van goed nieuws!

Achtegrond: Werkloosheid per regio
Als achtergrondinformatie ook nog even de grafiek waarin het percentage werkloosheid per regio en kwartaal is weergegeven:

2006-I - 2008-I

Voor het opstellen van deze grafiek is gebruik gemaakt van de cijfers van CBS, waarbij voor de omvang van de beroepsbevolking per regio de aantallen uit 2006 zijn gehanteerd.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord

1 Comment