Research naar het perfecte profiel (4e en laatste ronde reacties)


Dit was de aller-, allerlaatste ronde reacties op de semi-definitieve versies van mijn online profielen. Die vertaal ik maandag in een definitief ontwerp. Hieronder vind je een selectie van de reacties tot-nu-toe. Wijsneuzen mogen tot maandag nog op- en aanmerkingen deponeren op een profiel naar keuze. Of mij verblijden met een mailtje.

Ninke Overbeek (Hyves)
Ja, als ik dan toch nog iets erover mag zeggen: ik zou de foto die bij ‘vrienden’ staat en die je wtf genoemd hebt, die foto, die zou ik als profielfoto doen, die is vet. De foto die je nu hebt is te liefjes en je hebt er een beetje een bol gezicht op. Is dan mijn mening dan.

 
Kim Willems (Hyves)
Hmmm.. Het groen doet pijn aan mn ogen op die roze achtergrond. Het magenta/roze vind ik wel top :blink:
Ben het met Peter de fotograaf eens: je foto is te “gemaakt”; ik vind een leuke stap foto die neutraal maar spontaan is leuker (dus niet zo’n gekke als ik nu heb, want dat zegt meer over mijn prettig gestoorde karakter :grease: ).
Op de foto bij Frank sta je erg leuk en natuurlijk, maar een kerel op je profiel erbij jaagt het mannelijk geslacht weg…
Wie, wat, waar? mag ge-update worden
Nu ga ik weer snel aan het werk, in de loop van de week zal ik op de rest van je profielen proberen te reageren. Je achtergrond kleur is lekker retro, dus leuk!

Jorris Verrips (IKKI)
Ik heb me afgevraagd of ik je eeuwigdurende vriendschap zou willen verdienen, bijvoorbeeld door je vele identiteiten na te gaan, en je te helpen er echt onderzoek naar te doen (contact advertenties zijn een bekend thema in de sociale wetenschappen, dus dat moet je eigenlijk gewoon doen). ALS ik die vriendschap waard zou zijn. en dat hangt er natuurlijk toch van af wie jij bent. dus daarom twee gewetensvragen: ben jij wolf of schaap, en ga je alleen of liever samen?

Miriam Vieveen (Hyves)
Misschien moet er toch iets over je muzieksmaak op? Dat zegt een hoop vind ik altijd… En wat je leest/ doet aan media ook vind ik. Verder ziet het er goed uit!

Chiel van Rooijen (e-mail)
Vind je hard roze met groene letters het perfecte profiel?
Mij doet het pijn aan de ogen, en het is lastig te lezen.

Chiel van Rooijen (Linkedin)
Ik heb enigzins last van hoofdpijn en prikkelende ogen. Ik ben ook bang dat ik de rest van de week problemen zal hebben om achter het computerscherm te zitten.
De kleurencombi van hardroze en appeltjesgroen is naast moeilijk te lezen ook erg pijnlijk voor mijn ietwat bejaarde grijze massa. Ik ben helemaal voor vrolijke kleuren alleebn denk ik dat het doel, leesbare text verspreiden, niet gehaald wordt. Ik ben van mening dat je hard genoeg rondrent in het leven om het verhaal niet saai te maken. Misschien dat je het textvlak zelf wat rustiger kunt maken zodat de text leesbaarder wordt.

Adriaan Verstijnen (IKKI)
Mijn idee.
Ik heb je profielen allemaal bekeken. Afgezien van je Hyves profiel en je profiel op Myspace zijn de meeste niet openbaar dus niet ff-snel te beoordelen. Maar goed, het ziet er allemaal reuze interessant uit en hele fijne kauwgombal kleuren.

Maar wat wil je nu bereiken met AL deze profielen? Dit is een beetje zoals we dat in het engels noemen “scattered communications”. Je bent overal maar ook weer nergens. Een zooitje dus. Maak er nou één mooie “mashup” van. Dus zorg ervoor dat AL je profielen op één punt samenkomen waardoor alles wat je overal roept, zegt en claimt overzichtelijk en inzichtelijk is op die ene plek. In jou geval op je eigen domein. Een goed voorbeeld van iemand die dit op een goeie manier doet is Leonieke Verhoog, een vriendinnetje van mij. Te vinden op www.leoniekeverhoog.nl Al haar profielen -netvibes, yahoo, twitter, facebook etc… komen samen op dat ene domein en ze heeft heel handig haar domeinnaam ge-redirect naar haar persoonlijke netvibes-pagina waar ze weer alle rss-feeds van de profielen die ze links en rechts op het internet heeft staan daar naartoe gedirigeerd zodat alles in een klap overzichtelijk is geworden.

Volgens mij is dit de kant waar je/men met het “perfecte” profiel heen zou moeten. Een vorm van convergentie (communicatie / media en niet de vorm die we kennen uit wiskunde)Speel daar maar eens mee, met dingen als Netvibes en WordPress en creëer op die manier je webpersoonlijkheid en laat het profileren van jouwzelf aan de spectator over.  Successs ;)Willem Kossen (IKKI)

Tja, Ik ben niet zo van het roze en bovendien is het op je myspace profile door de achtergrondkleur moeilijk leesbaar. Verder ben ik het grotendeels eens met de vorige poster aangezien het een beetje ‘los zand’ is. Nu maak ik mezelf daar ook schuldig aan. Het probleem ligt meer in het platform dan in de persoon. Web2.0 toepassingen en Social Networking laten zich nog ruim onvoldoende integreren. Zo’n persoonlijke portal (geen mashup) als Netvibes is wel aardig, maar het gaat er uiteindelijk om waar je bezoeker jou vind. Welke pagina’s staan bovenaan in google en sta je er dan goed op? 


Bovendien hebben verschillende sites duidelijk verschillende doelgroepen. Zakelijk wil je goed staan op sites als plaxo, linkedin, xing en ecademy met een degelijk profiel. Dat betekent ook dat je je items voorziet van een omschrijving (nu is jouw LinkedIN profiel alleen maar een lijst, terwijl het een verhaal kan zijn…). Sites als delicious en digg geven ook veel info over wat jij leest (en dus bent). Het hebben van een blog of iets wat daarvoor doorgaat is eigenlijk ook vereist. Daar kun je je juist fantastisch profileren. Ik zou daarbij suggereren dat je persoonlijke en professionele onderwerpen op verschillende blogs plaatst. Ik ben zelf een grootgebruiker van WordPress voor bloggen. Eenvoudig om zelf te runnen op een eigen servertje, maar ook gratis gehost bij WordPress.com.

Wellicht moet je ook eens kijken naar https://www.internetaddressbook.com en https://www.spock.com voor goede aggregators voor je info.

Overigens vind ik jouw vraag wel heel leuk. Het getuigd ook wel van lef om openlijk om (opbouwende) kritiek te vragen. Wat dat betreft, Chapeau!. Mocht je de tijd vinden om hetzelfde voor mij te doen, dan ben je welkom. Google weet me te vinden…Geef een reactie

4 Comments