Een blog posting met een juridisch staartje…, deel 6

judge_wig Het spijt me oprecht, maar hoewel ik in de vorige aflevering de hoop uitsprak dat er een einde was gekomen aan deze saga blijkt dat wishful thinking te zijn geweest.

Allereerst door de reacties van hoofd redactie op een aantal van de postings; en verder door een e-mail die ik net ontving van Marc Ernst. De e-mail is hieronder integraal weergegeven:

Vandaag is het in België een wettelijke feestdag. Mede daarom kan mijn raadman Karen Ongena niet zelf reageren op de laatste (voorlopig) 4 comments van ‘hoofd redactie’ op recruitmentmatters.nl die mij en mijn zakelijke initiatieven betreffen en, wederom, tal van feitelijke onjuistheden en lasterlijke uitspraken bevatten.

U vindt deze nieuwe 4 comments in bijlage. En op https://recruitmentmatters.nl/2008/09/13/meertalige-vertical-aggregator-blog-hrmblogscom/

Om de hier boven vernoemde reden schrijf ik u dan maar zelf aan.

Uiteraard onder voorbehoud van alle rechten en zonder enige nadelige erkentenis.

 • de publicatie, in casu: het (blijven) aanbieden, van deze vier nieuwe comments zijn, door hun inhoud, in overtreding met onder meer de geest van het gerechtelijke bevelschrift dat mijn raadsman u bezorgde. Als gevolg van dat bevelschrift verwijderde u trouwens de kwestieuze lasterlijke comments.

Verwijdering van deze vier en alle eventuele nieuwe comments van ‘hoofd redactie’ of commentaren die lasterlijk zijn m.b.t. mijn persoon en zakelijke initiatieven beschouwen wij als een daad van gezond verstand en van ‘goed huisvaderschap’ van de bv Drees Beheer die wij ten volle verantwoordelijk achten voor de (blijvende) publicatie van deze commentaren.

 • wij achten recruitmentmatters.nl (meer bepaald u en de bv Drees beheer) tevens verantwoordelijk voor de eventuele nadelige gevolgen voor onze rechten en de rechtspleging die we initieerden indien u ingaat op het verzoek van ‘hoofd redactie’ en/of Filip De Saeger om de beschikking van de Brusselse rechtbank n.a.v. ons eenzijdige verzoekschrift te bezorgen.
 • dat doen we ook met betrekking tot de eventuele nadelige gevolgen voor onze rechten en de rechtspleging van het feit dat u, op recruitmentmatters.nl, uitreksels publiceert uit deze beschikking.

Ook de verwijdering hiervan lijkt ons een daad van gezond verstand en van ‘goed huisvaderschap’ van de bv Drees Beheer die wij eveneens in dit verband ten volle verantwoordelijk achten.

Slotopmerking
Nu ben ik niet in detail bekend met de wet, maar zover mij bekend is een beschikking van een rechter niet bepaald geheim. Maar wie weet…

Verder begint deze saga wel heel apart te worden. Waar Marc Ernst zich in eerste instantie direct verliet op een jurist is één vakantiedag blijkbaar voldoende reden om zelf op die stoel te gaan zitten.

Nou, we gaan maar weer contact met de jurist zoeken.

Geef een antwoord

30 Comments
 • admin
  says:

  Gezien de uitgebreide ‘hoor’ en ‘wederhoor’ evenals het belabberde en niet-inhoudelijke niveau van de ‘discussie’ is de mogelijkheid van verdere reacties geblokkeerd.

 • Filip De Saeger
  says:

  JDS/[persoonsnaam verwijderd door admin], u valt echt wel door de mand! Enerzijds is wat u vermeldt, aangevuld met uw gekende taalfouten, voldoende om precies te weten wie u bent [persoonsnaam verwijderd door admin], doch u blijft schandelijk feitelijk ANONIEM op deze site. Anderzijds is er het feit dat het door mij stopzetten van elke samenwerking met onbekwame (ex-)medewerkers geleid heeft tot bendevorming, waar al de onverlaten mekaar kennen. Nu de onnozelaar uithangen en zeggen dat u de man via Google zocht,is gewoon LACHWEKKEND, net als u zelf. U bent steeds bij mij thuis welkom om over elk onderwerp open en eerlijk te praten. Hier zou ik de mensen niet meer lastig vallen, doch IK heb recht op antwoord en verdediging. U heeft mij al genoeg geschaad met VALSE documenten: deze zaak is heus niet afgesloten 😉 Met vriendelijke groeten, Filip De Saeger

 • Filip De Saeger
  says:

  beste [persoonsnaam verwijderd door admin], want dat is uw echte naam 😉 ik zal kort reageren op uw walgelijke onzin: uw broer die bij [bedrijfsnaam verwijderd door admin] werkt (met voorkeur voor de kleur zwart, net zoals U: u kent blijkbaar enkel zwartwerk met uw lampenverhuur) heeft mij destijds gesmeekt werk te geven omdat u, [persoonsnaam verwijderd door admin], al maanden zonder werk zat. Ik deed uw sympathieke broer een plezier door u, [persoonsnaam verwijderd door admin], als wederdienst voor uw broer, werk te geven, NADAT u in uw vemeende CV vermeld had dat u CONSULTANT was geweest voor FORTIS bank, QUOD NON. De dag dat we ontdekten dat u een simpel elektriekerken was, met een discobarken en die vooral als DJ en prutser had gewerkt, hebben we meteen elke samenwerking gestopt, onder druk van onze echte consultants, die zouden opstappen, als ik nog een dag langer met u, [persoonsnaam verwijderd door admin], had samengewerkt. Dat waren wel echte en zeer goede consultants. Met “valse documenten” en “valse getuigenissen” hebt u toen vermeend gewonnen, dat kan in rechtbanken nu eenmaal gebeuren (niks zo krom als het recht). NIEMAND heeft ooit geld moeten terugbetalen, en ik ben NOOIT in beschuldiging gesteld van wat dan ook. Voor de 14 valse klachten die de “Ernst-ig gestoorde” ooit liet optekenen, ben in integraal buiten vervolging gesteld. Man, get a life! En laat hardwerkende bedrijven met rust. Fijn dat u meent alles te weten over mijn woning en mogelijke voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen. U maakt zich graag belachelijk 😉 Voor de lezers, die zich op deze professionele site, weer de ziel uit hun lijf kotsen, mijn excuses, doch ik laat met niet vals beschuldigen op het net. Binnenkort wordt de oplichter MARC ERNST (waarover deze site gaat) DUBBEL VEROORDEELD. Dan zal het recht ook plots krom zijn zeker ? Ernst weent nu al dat de rechters die hem reeds veroordeelden, fout zijn. Enkel Hij is juist, just like God … (wordt niet vervolgd …) PS: Ernst wel, deze blog niet 😉

  • JDS
   says:

   Geachte Heer De Saeger, Ik kan u hierbij bevestigen dat u het volledig mis heeft in uw reactie. Ik ben zeker niet diegene die u vermeld. Ik heb die persoon even opgezocht via google en heb dan ook met hem een afspraak gemaakt om dit even te bespreken en te zien wat wij kunnen doen en wat ik hem zou aanraden.
   Ik wens in ieder geval, dat u dit artikel laat verwijderen door de webmaster binnen de 24 uur vanaf heden. Ik heb inmiddels vernomen, in het kort gesprek met hem, dat hij voor u werkte voordat ik bij uw bedrijf ben begonnen.
   Ik reken alsnog op uw medewerking voor het verwijderen van dit artikel, waar u zeer ten onrechte derden gaat bij betrekken die niets met de zaak te maken hebben.

 • JDS
  says:

  @De Saeger, Ik vind het spijtig dat men hier niet voldoende ruimte heeft om documenten op te plaatsen.
  We hebben hier een dossier van ruim 200 blz liggen , tegen u, dat wij met glans hebben gewonnen.
  U zal begrijpen, dat wij alle mensen willen behoeden en waarschuwen voor uw mooie praatjes die achteraf  loos blijken te zijn. U bent geen zakenman, maar een schoonprater en zoals uw , weeral een, ex-collega Dirk De Creus ons weet te vertellen, niet geschikt om met mensen samen te werken. Dit hebben wij aan de lijve mogen ondervinden als klant.
  De economische inspectie wou het onrechtmatig verkregen geld, dat u heeft ontvangen via het gesjoemel met opleiding en adviescheques van u recupereren, maar de “zakenman” was weeral maar eens failliet en dus zouden zij mogelijks naar uw ex klanten gaan om dit alsnog te innen.
  Wees gerust, wij hebben uw ex-klanten aangeraden om zich te verenigen en u zo de das om te doen. Dagvaarding zal u binnenkort mogen ontvangen op het adres van uw huurhuis, want eigendom heeft FDS al helemaal niet. Ook geen boot, waarvan hij zegt, de eigenaar te zijn.
  Besluit: Mensen, wees aub heel voorzichtig als u met dit persoon in contact zou komen. Hij is helemaal niet te vertrouwen.

 • Filip De Saeger
  says:

  Beste anonieme ‘JDS’,  uw platte reactie spreekt op zich boekdelen. U heeft mij gekend: zoals zovelen, als correct zakenman.  Alles wat IK hierboven schreef KLOPT INTEGRAAL, ik lever u alle bewijzen op eenvoudig verzoek. Ik was onderwerp van onderzoeken van vermeende klachten en inmiddels volledig buiten vervolging gesteld, wegens valsheid en ongegrondheid van de klachten.  Ik werp wel degelijk gewicht in de schaal en ben communicatief: jaloers?  U hebt nochtans serieuze kansen van mij gekregen …  einde polemiek op deze serieuze site van iemand anders.  Mail me gewoon rechtstreeks: redactie@HRM.net

  • JDS
   says:

   De Saeger, wil je nu echt eens stoppen met al je zever!!!!!.
   We hebben u spijtig genoeg gekend. Ik kan u alleen maar bevestigen, dat alles wat u hier schrijft van de reinste zever is en er echt niets van klopt. U bent wel degelijk het onderwerp van onderzoeken, u bent nooit vrij gepleit.
   Om kort te zijn, u ben een 130 kg wegende stuk onbenul, met een groot bakkes.

 • Filip De Saeger
  says:

  Cees, ik zal aan je wens tegemoet komen ;-))))   een Ernst-ig gestoorde pseudo-journalist heeft z’n strees wat van z’n lijf geschreven op zijn “professionele” HR-BLOG, de blog die zogezegd succesvoller was dan deze van Dhr. Drees … hahaha  op hrmblogs dot com kan je lezen wat er hem – voor de zoveelste keer – van ’t hart moet.  Deel 2 komt er ook aan en misschien zelfs wel een deel 3 en 4 … walgelijker kan niet … en dat te weten dat de man niks te vertellen heeft en dat de waarheid over hem en zijn PERSOONLIJKE FALING wel degelijk correct is.  We weten uit goede bron dat de geldschieters en sponsors van Ernst zich één voor één aan ’t terugtrekken zijn, omwille van zijn … riool-journalistiek … Marc Ernst delft dapper z’n eigen put …

 • Yasumori
  says:

  sluit de post en geef inderdaad aan dat het op last van .. is verwijderd. lijkt me de meest zinvolle tip.

  zonde van de moeite en energie. let’s talk recruitment !

 • madbello
  says:

  Hij word nu echt vervelend, kan je zelf geen aangifte gaan doen van stalking of juridische afpersing ? Dat soort lui spoort echt niet en echt zonde van je energie. Alweer sterkte 😉

 • Jaap Steinvoorte
  says:

  Oh ja, waarom reageert Marc Ernst niet in de comments? Ik ben altijd op zoek naar oprechte, authentieke verhalen, geschreven van uit het gevoel, vanuit passie. Ik wil graag naar zijn verhaal luisteren, maar ga niet naar de rechtbank toe. Wellicht een open discussie? Web 2.0 “rechtbank”?  Ik vraag me af of wij met zn allen niet beter in staat zijn om een mening te vormen, wellicht een oordeel te vellen dan een rechtbank. Er is gelegenheid tot discussie, luisteren naar elkaar en openstaan voor elkaar.
  Kortom, collective intelligence. Openheid en transparantie is essentieel in deze.
  Wat Bas zegt, Google indexeert, hier zat ik zelf ook over na te denken. Laten we mensen gewoon verbieden dat ze Google gebruiken. Dan valt er ook niets te vinden 🙂  Google is Evil

  Ik ben geen juridicus (is dat een bestaand woord?) maar aangezien Marc Drees alleen de faciliteiten levert en niet de data zelf? Kan marc drees ook niet verantwoordelijk gehouden worden voor de content. De eigenaren van de content, de comments zijn verantwoordelijk voor hetgeen ze te melden hebben. Gelukkig biedt marc drees tevens de faciliteiten om feedback te geven op de comments, eea saneert zichzelf zo heb ik enige tijd geleden mogen lezen. Dit overigens had betrekking op heftige discussies op wikipedia. Het voorbeeld wat mij betreft vwb een open discussie platform ter lering ende vermaeck en waar er zelfregulering plaatsvindt.
  Ik hoop oprecht dat M.E morgen aanwezig is en dat er een gesprek tot stand komt. Advocaten en rechtzaken zijn volgens mij niet nodig. Hou dus ook vooral het hoofd koel!

 • Jaap Steinvoorte
  says:

  Een blog posting met een juridisch staartje? Zeg maar gerust STAART! It’s the long tail zo onderhand geworden.
  Kom je nog wel aan werken toe? Ik heb het gevoel dat ik zo onderhand al een aantal artikelen heb gemist, puur doordat je wordt afgeleid door ene Marc E. en hier meer tijd mee kwijt raakt dan niet alleen jou, maar ook ons als lezers lief is, al begrijp ik je intenties goed 🙂

 • Bas van de Haterd
  says:

  Ik ben benieuwd of Marc Ernst eenzelfde mail ook naar google stuurt, die indexeren het immers.

  Tja, vreemde mensen, die Belgen en hun wetten. Dat er zoiets bestaat als eenzijdige beschikkingen, is natuurlijk al in strijd met ons gevoel van rechtskennis. En goed huisvaderschap? Ik was altijd in de veronderstelling dat men daar ook Nederlands sprak 🙂

  Maar als ik me niet vergis zou M.E. morgen op RCE zijn, eens kijken of hij in person hetzelfde durft te vertellen. Ik heb natuurlijk mijn camera bij, misschien een duo interview 🙂

  @Cees: aangezien de beide heren al rechtzaken over en weer hebben lopen (M.E. en FdS) denk ik dat ze elkaars gegevens wel hebben.

 • Filip De Saeger
  says:

  Beste Cees, Ernst kan me bereiken op redactie@HRM.net = zijn eigen vroeger e-mailadres, tot voor dat hij persoonlijk in faling ging …   We vallen niemand lastig …. Ernst is begonnen met een flauwe poging jullie te rollen voor gratis content.  Wij zijn alvast blij dat dit niet gelukt is.  WIJ nemen het nu op voor Marc Drees en zullen ALLES doen om zijn recht op publicatie en persvrijheid te vrijwaren … temeer het net dat is wat Ernst (zogezegd? hahaha) nastreeft via zijn petitie op http://www.marcernst.com  die net door ZIJN EIS TOT PUBLICATIEVERBOD bij http://www.recruitmentmatters.nl in een heel ander daglicht komt.  Onze strafklachten tegen hem lopen en we hebben het volste vertrouwen in de onderzoeksrechters die dit behandelen.  De Vlaamse pers maakt zich klaar om hierover uitgebreid te berichten.  NU wordt het pas echt leuk en gaat de HR wereld weer opgelucht kunnen adem halen!!!  De zeer vele steunbetuigingen en giften die we reeds kregen, bevestigen dit!  @ Marc Drees: PROFICIAT wat jij hier doet!   Filip (FIDES)

 • Filip De Saeger
  says:

  Beste lezers, lezeressen,
  Lieve kijkbuiskinderen,
   
   
  EINDELIJK … hier ben ik … ik ben Filip De Saeger, bekend zakenman (in Vlaanderen), reeds jaren coach van Bizidee en zeer actief business angel, voormalig bestuurder der Kamer van Koophandel en volgens mijn entourage een doorwinterde (en bewezen succesvol) “serial entrepreneur” J  (grapje)
   
  U moest door dat verzoekschrift blijkbaar de comments van “hoofd redactie” verwijderen, überhaupt NIET die van Dhr. Filip De Saeger. Ik garandeer u trouwens dat – wanneer deze zaak ten gronde wordt gepleit – er helemaal GEEN publicatieverbod gehandhaafd zal blijven.
   
  U hoeft de beschikking NIET te laten geworden, we vragen ze morgen zelf op. U blijft buiten schot.
   
  U hoeft GEEN uitreksels te publiceren, dat doen we zelf wel.  Ons grote voorbeeld – Marc Ernst (sic) – is namelijk zelf de grootste pleitbezorger van het “RECHT OP VRIJE MENINGSUITING” en de “OPENBAARHEID VAN BESTUUR” (zie gerust op al zijn websites, … ik hoef ze niet te noemen, u vindt ze wel via een zoekmachine).  U blijft buiten schot.
   
  Als u trouwens zijn websites even intikt in Alexa.com, dan merkt u voor zijn meest succesvolle site HRMINFO.net een ranking op 7.000.000 en bij onze (door “onbekenden” gehackte website) zonder enige nieuwe informatie een ranking van 4.000.000 … ik meen te weten – in alle bescheidenheid – dat dit voldoende zegt.  Deze blog http://www.recruitmentmatter.nl scoort trouwens op dezelfde ALEXA een ranking van 135.000 … nog even en u zit in de begeerde top 100.000 !!!  alvast NU al PROFICIAT !
   
  Ik wens hier even – in eigen naam en op mijn volle verantwoordelijkheid – volgende FEITEN duidelijk te sommeren, zodat de HR mensen eens weten wie M. Ernst en wie Filip De Saeger eigenlijk zijn:
   

  FIDES Consulting was een zeer gekende en belangrijke speler op de Vlaamse HR markt.  Nog op vandaag draait het door mezelf en mijn medewerkers destijds ontwikkelde “Competence Management Application Platform” (COMAPP) bij belangrijke organisaties (zoals o.a. VITO voor 500 gebruikers) … een unieke toepassing voor competentiemanagement middels ICT platform …
  Marc Ernst schreef destijds vaak over onze grote successen in de markt (werving & selectie, vorming, training, opleiding, coaching, competentiemanagement, …) en vroeg mij destijds tijdens een interview om hem financieel te helpen met 20.000 EUR, om wat te ‘overbruggen’
  Ik heb hem toen als business angel die 20.000 EURO geleend, doch – toen al snel bleek dat hij die NOOIT zou kunnen terugbetalen – snel omgezet in marketingbudget op http://www.HRM.net
  Toen hij weer centen vroeg, heb ik zijn boeken kunnen inzien en ik ben bij een financiële PUT van meer dan 275.000 EURO gestopt.  Dit impliceert wel degelijk dat Ernst op dat moment meer dan 275.000 EURO schulden had opgestapeld die hij niet wou/kon betalen (sic).
  Een van zijn schuldeisers dagvaardde hem toen in FALING: dd. 13.12.2005 werd de faling uitgesproken en Ernst was VERLOST van die 275.000 EURO schulden …
  IK (Filip De Saeger) deed bij de curator een bod op het handelsfonds (verplicht inclusief de auto, de computers – die Ernst frauduleus omgeruild had! – en de kantoren, aangevuld met de hele huisraad, het speelgoed van de kinderen incluis).  Dit bod werd aanvaard en een van mijn 12 bedrijven (u wil feiten, ik geef ze) werd eigenaar van dit handelsfonds. 
  Uit pure “menslievendheid” mocht Ernst verder op zelfstandige basis artikels blijven schrijven (deze werden door hem gefactureerd en door ons correct betaald) en de inboedel, PC en wagen voorlopig van ons blijven gebruiken.  De man zat financieel totaal aan de grond, ook al huurde hij een woning van om en bij de 1.000 EURO, wat toch vrij veel is …
  Bij een routinecontrole bij de boekhouder bleek dat Ernst zijn VROEGERE leveranciers hun onbetaalde facturen opnieuw had laten factureren (en betalen!) aan een van mijn bvba’s.
  Omdat ik dit onaanvaardbaar vond, meldde ik aan Ernst hiermee te stoppen, waarop hij me prompt trachtte te chanteren dit toch te betalen: IK verbrak meteen de vrije samenwerking.
  Omdat we dit deden zweerde hij een “vendetta” tegen ons: hij wou en zou mij en mijn bedrijven KAPOT krijgen omdat ik hem niet langer “diende”, noch gelijk gaf, noch sponsorde

   

  We bereikten een overeenkomst dat hij alle zaken – in ons eigendom – zou “HUREN”, doch tot op vandaag betaalde Ernst nog GEEN EURO, erger nog: regelmatig krijgen we verkeersboetes toegestuurd (die we MOETEN betalen) waaronder parkeren op plaatsen, VOORBEHOUDEN VOOR MINDER-VALIDEN …
  Ernst heeft toen 7 beschuldigingen geuit in diverse STRAFKLACHTEN: al deze strafklachten aan mijn adres (Filip De Saeger) werden onderzocht en ik ben toen al VOLLEDIG BUITEN VERVOLGING gesteld door de onderzoeksrechter in deze.
  Nadat dit onderzoek volledig was afgesloten, heb IK ZELF diverse strafklachten neergelegd TEGEN MARC ERNST, in handen van de onderzoeksrechter van GENT.
  Dit onderzoek loopt nog steeds en wordt ZEER GRONDIG gevoerd en degelijk aangepakt!  Een van de komende maanden of hopelijk weken, krijgt dit een mooi vervolg …
  Ondertussen had Ernst evenwel – onder vals pseudoniem – diverse brieven met VALSE beschuldigingen gestuurd aan diverse officiële organen in Vlaanderen, zogezegd om WRAAK te nemen … het is ons echter nooit duidelijk geweest waarop … HIJ is in faling gegaan met HRM.net, HIJ heeft een financiële put van 275.000 EURO geslagen, wij niet …
  Omdat hij op zoek ging naar een aantal medewerkers – die ik bij diverse van mij bedrijven ooit eens (vooral op staande voet) had ontslagen of waarmee ik zelf de samenwerking had stop gezet – krijgt hij links en rechts wat “interne informatie”, waarop hij een “dossier” bouwt, vol met VALSE beschuldigingen (en zelfs – door ex-medewerkers – vervalste documenten!!!).
  Ernst weet toch – met tal van speculaties en leugens – enkele ambtenaren voor zijn kar te spannen en blijft ons onterecht valselijk beschuldigen van vermeende fraude.
  Er werd tegen mezelf, noch mijn medewerkers, noch mijn bedrijven, ooit – door iemand anders dan Ernst – een strafklacht neergelegd, noch enig gerechtelijk onderzoek geopend. (behalve dan door de – voormalig – zaakvoerder van ASYST nv, onder druk van Ernst, waar ook tal van onderzoeksdaden zijn verricht en waar ik, Filip De Saeger, VOLLEDIG BUITEN VERVOLGING ben gesteld. 
  Ernst beweert VALSELIJK dat er stafklachten lopen tegen mij en dat de jammerlijk faling van FIDES Consulting bvba (als RECHTSREEKS GEVOLG VAN DE LASTER DOOR ERNST)
  Voor de duidelijkheid samengevat: er is GEEN SPRAKE van strafklachten, GEEN sprake van gerechtelijke onderzoeken en GEEN sprake van fraude.
  De curator van het jammerlijk gefailleerde FIDES Consulting bvba (deze faling kost MIJ persoonlijk diverse miljoenen!!) heeft onze volle medewerking en er is absoluut geen sprake van enige fraude en er zal daar ook nooit sprake van zijn, INTEGENDEEL, ik heb ten persoonlijken titel zeer lang PERSOONLIJKE GELDEN blijven pompen in FIDES, getuige daarvan de R/C (rekening courant)
  Ernst gaat zelfs zo ver door mijn BANKEN en KLANTEN aan te schrijven met tal van leugens, laster en eerroof ..
  En dit allemaal … OMDAT … IK HEM GEHOLPEN heb en het handelsfonds uit ZIJN PERSOONLIJKE FALING gekocht heb en zijn schulden uit het verleden niet wou betalen.
  Ik ben een mooi bedrijf, diverse topmedewerkers, tal van miljoenen en enkele zakelijke relaties verloren … desondanks heb ik nog AL mijn vrienden, AL mijn goed klanten en zelfs heel wat nieuwe ondertussen …
  Wat Marc Ernst doet is ONTOELAATBAAR en ik heb mezelf gezworen, samen met TAL VAN ANDERE GEDUPEERDEN dat we er nu een definitief komaf mee maken.  Daarom!

   
  Iedereen kan mij bereiken via de website van FIDES of HRM.net.  Mijn e-mailadres is overal te vinden, zelfs mijn privéadres heeft Marc Ernst op het net gezet, evenals fraaie zaken uit mijn privaat leven … hoe dan ook … ik kreeg zonet nog een reactie binnen, te mooi om u te weerhouden als afsluiter:
   
  “Rechten – zoals persvrijheid – gelden voor iedere burger die journalistieke activiteiten uitoefent of zich journalist noemt …  Wat mij persoonlijk tegen de borst stoot, is het feit dat Marc Ernst, via advocaten, een aantal blogs uit de ether heeft laten halen, terwijl hij zichzelf verbergt achter persvrijheid.”

 • Arno
  says:

  Marc, hoop dat de juridische claims je niet teveel negatieve energie gaan kosten, maar daar tegenover staat dat ik het wel een vermakelijke soap vind om dagelijks te lezen 🙂

 • Niek
  says:

  @Marc D.

  Ik stel voor dat je deze hele draad en alles wat over M.E. gemeld wordt, verwijderd en uitsluitend (als stil protest) de zin laat staan ” verwijderd op last van Marc Ernst”. Die man is het niet waard om nog een woord aan vuil te maken.

 • Marc Drees
  says:

  En zoals dat gaat als je voor eigen jurist gaat spelen; Marc Ernst stuurt een tweede e-mail met daarin de volgende tekst:

  Publicatie van of verwijzing naar dit schrijven beschouwen wij als een schending van het briefgeheim in het algemeen en van de discretieplicht met betrekking tot een lopend rechtsgeding.

  Wij vragen u dan ook uitdrukkelijk er geen enkele ruchtbaarheid/publiciteit te willen aan geven.

  Zonder commentaar.